Analist: Bitcoin gaat waarschijnlijk kelderen

Een veelgevolgde crypto-analist en handelaar uit bearish sentiment over Bitcoin (BTC) omdat de crypto-koning blijft consolideren.

De pseudonieme analist die bekend staat als Pentoshi vertelt zijn 693.000 volgers op Twitter dat Bitcoin met wel 38% zou kunnen dalen vanaf de huidige prijs als BTC zijn directe ondersteuning verliest:

“BTC dit gebied is eigenlijk wat ik de afgelopen twee maanden wilde zien dat de prijs raakt.

ALS we terugvallen in het bereik onder dit niveau, dan denk ik dat $19.000 – $20.000 en $22.000 – $23.000 zeer zeer waarschijnlijk zijn, zoals we hebben gezien bij vergelijkbare setups. Dus dat is een goede manier om rond deze prijs te werken. ALS = DAN

Altcoins zijn ook terug op het niveau van november.”

Bron: Pentoshi/Twitter

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $26.225.

Volgens Pentoshi wordt Bitcoin geconfronteerd met een aantal tegenwinden die de volgende daling voor BTC kunnen veroorzaken.

De top-handelaar noemt de mogelijkheid dat het Department of Justice (DOJ) de volgende in de rij is om een rechtszaak aan te spannen tegen de crypto-beurs Binance. Hij zegt ook dat de aandelenmarkt mogelijk een correctie moet ondergaan na enkele weken van stijging:

“Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Crypto heeft hier grotendeels onder geleden.

Geen inkomsten genereren, geen bedrijven die winst maken of diensten verlenen. Geen 401K’s/ETF’s, enzovoort. Gecombineerd met het onvermogen van grote allocators om te investeren vanwege onzekerheid = de reden voor zwakte.

Enkele donkere wolken boven het hoofd zijn het DOJ (ik acht de kans zeer zeer groot dat dit op korte termijn zal plaatsvinden). Ik denk dat het in wezen zeker is.

Mogelijkheid dat de S&P 500-index/Nasdaq het hoogtepunt bereikt.”

Kijkend naar de S&P 500 voorspelt Pentoshi dat de index waarschijnlijk zal corrigeren in de komende weken wanneer deze een belangrijk weerstandsgebied nadert:

“Naar mijn mening zullen we de komende weken terugvallen naar ongeveer 4.300.

Het lijkt erop dat er enige lokale uitputting zichtbaar is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!