Is Amerika de grootste Bitcoin holder?

De Amerikaanse overheid heeft zijn positie als grootste houder van Bitcoin (BTC) verstevigd, met een verrassende waarde van 1,8 miljard dollar. De overheid heeft ongeveer 69.000 BTC verzameld door deze activa vast te houden via succesvolle operaties en strategische verkopen, waardoor het een belangrijke speler is geworden in de cryptowereld.

Volgens rapporten heeft de VS zorgvuldig digitale activa, vooral Bitcoin, in bezit genomen via grootschalige inbeslagnames. Hoewel de overheid sommige Bitcoin-activa heeft verkocht via veilingen, blijft een aanzienlijk deel onder haar controle, wat wijst op een strategische langetermijnaanpak.

De interesse van de Amerikaanse overheid in Bitcoin begon echter met het in beslag nemen van 69.370 BTC van een niet nader genoemde dark web-marktplaats in juli 2020. Deze eerste inbeslagname had een indrukwekkende waarde van 1,4 miljard dollar en legde de basis voor latere crypto-operaties.

Houdt Amerika Bitcoin vast?

Sindsdien is de overheid erin geslaagd om een aanzienlijk deel van de in beslag genomen BTC vast te houden via verschillende operaties. Hoewel het Amerikaanse ministerie van Justitie eerder Bitcoin heeft verkocht via veilingen aan geïnteresseerde investeerders, is waargenomen dat dergelijke grootschalige veilingen recentelijk zijn afgenomen, en waarnemers zijn nieuwsgierig naar wanneer de volgende veiling zal plaatsvinden.

Deze trend heeft de regelgeving omtrent crypto in de VS verder gecompliceerd. De betrokkenheid van de overheid bij cryptocurrencies heeft geleid tot speculatie over Bitcoin-activa.

Zullen ze stevig vasthouden aan deze digitale schat of zullen ze een grotere aanwezigheid hebben op de Bitcoin-markt? Het beleid van de overheid en de impact ervan op de cryptoscene zal in de loop van de tijd duidelijk worden.

De keuze van de Amerikaanse overheid om zo’n Bitcoin-fortuin op te bouwen kan beïnvloed zijn door wereldwijde interesse en toenemende zorgen over inflatie. Dr. Sachin Jaitly, General Partner bij beleggingsadviseur Morgan Creek Capital, suggereert dat de brede acceptatie van Bitcoin momentum heeft gekregen door de toenemende zorgen over inflatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!