CEO van SBI Holdings Inc. voorspelt grote prijsstijging voor XRP, terwijl rechtszaak ten einde loopt

De voorzitter en CEO van het Japanse financiële concern SBI Holdings Inc., Yoshitaka Kitao, heeft een zeer optimistische voorspelling gedaan over de XRP koers en Ripple Labs als bedrijf. Zoals bekend is Kitao een van de grootste supporters van Ripple en opmerkelijk genoeg een voormalig bestuurslid van de fintech (vervangen door Adam Traidman).

In een Japanse toespraak voor een publiek deed Kitao verschillende uitspraken die waarschijnlijk de aandacht zullen trekken van de XRP-gemeenschap. Volgens Kitao zou de lopende juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de classificatie van XRP als een niet-geregistreerd effect mogelijk al binnen enkele weken tot een einde kunnen komen.

Ripple op het punt om naar de beurs te gaan?

Daarnaast verklaarde de CEO van SBI Holdings dat hij verwacht dat de XRP prijs sterk zal stijgen als de rechtbank in het voordeel van Ripple beslist. Hij ziet dit als een gebeurtenis die niet alleen de prijs van XRP kan verhogen, maar ook de algemene acceptatie ervan in de digitale financiële wereld. Hij zei het volgende (vertaald uit het Japans):

“Als de conclusie wordt getrokken en XRP een munt is, denk ik dat de prijs erg hoog zal zijn.”

Nog verrassender voor de XRP-gemeenschap is echter de verklaring van Kitao dat hij verwacht dat Ripple Labs naar de beurs gaat (IPO) zodra de uitspraak wordt gedaan door rechter Analisa Torres van de United States Southern District Court of New York. Kitao zei:

“Als de conclusie [van het proces] positief is, denk ik dat het management onmiddellijk naar de beurs zal gaan.”

Een dergelijke stap zou volgens Kitao kunnen leiden tot aanzienlijke financiële voordelen voor Ripple-aandeelhouders zoals SBI Holdings, ongeacht of ze besluiten hun XRP-posities te verkopen of te behouden.

Hoewel het idee van een Ripple IPO voor velen als een verrassing kan komen, zijn de geruchten niet nieuw. Ripple CEO Brad Garlinghouse zei zelf het volgende tijdens een interview op de World Economic Summit 2020 over het onderwerp IPO:

“We zullen niet de eerste zijn en we zullen niet de laatste zijn.”

Op dat moment was de Californische fintech nog niet in een juridisch geschil verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Opmerkelijk genoeg verklaarde Kitao tijdens een presentatie van de kwartaalresultaten van SBI in april 2021 dat de rechtszaak van de SEC de laatste hindernis was voor Ripple voordat het naar de beurs zou gaan.

Hinman-documenten zijn bullish nieuws voor XRP?

Morgen, dinsdag 13 juni, zou de XRP- prijs al een grote stijging kunnen ervaren. Volgens voormalig federale aanklager James K. Filan kan de ontzegeling van interne SEC Hinman-documenten in de Ripple-zaak bullish nieuws zijn voor XRP.

De Hinman-documenten kunnen licht werpen op de eerdere classificatie van Ethereum (ETH) als een niet-effect en een gedeeltelijke overwinning markeren voor Ripple.

Op dit moment wordt XRP verhandeld voor $0,5169, een stijging van 2,4% in de afgelopen 24 uur. Op dit moment ligt de belangrijkste weerstand op $0,54. Als deze weerstand doorbroken wordt door de XRP-bulls, zou de jaarlijkse hoogte van 29 maart op $0,5850 binnen bereik kunnen liggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!