CEO van Binance ontvangt oproep vanuit D.C. districtsrechtbank

Changpeng Zhao, de CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance, is opgeroepen door de districtsrechtbank van het D.C. District in verband met de rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het nieuws werd gedeeld door de Fox Business-journaliste Eleanor Terrett op Twitter.

De oproep komt twee dagen nadat Zhao en Binance zijn aangeklaagd door de toezichthouder voor vermeende schending van effectenwetten en het vermengen van miljarden aan klantengelden in een Amerikaanse entiteit, Binance.US, die naar verluidt wordt gecontroleerd door Zhao.

Changpeng Zhao hoeft niet persoonlijk te verschijnen

Volgens de oproep die is uitgegeven door de Amerikaanse districtsrechtbank voor het District of Columbia, heeft Changpeng Zhao 21 dagen de tijd om te reageren op de aanklacht die is ingediend door de SEC. Als Zhao niet binnen 21 dagen reageert, zal er een verstekvonnis tegen hem worden uitgesproken. Het gerechtelijk document vermeldde Malta als het land van verblijf van de CEO van Binance. Zhao is geboren in China, maar is al tientallen jaren burger van Canada.

Geen reden voor paniek

Changpeng Zhao, oprichter en CEO van Binance Changpeng Zhao reageerde op de tweet van Terrett over de aan hem betekende oproep en verduidelijkte dat het gerechtelijk bevel niet vereiste dat hij persoonlijk verscheen. Zhao verklaarde dat de oproep deel uitmaakte van de initiële aanklacht van de SEC en geen nieuwe informatie was. Hij keurde de angst, onzekerheid en twijfel (FUD) die met de tweet gepaard ging af. Een daaropvolgende tweet van de CEO van Binance verklaarde echter dat de tweet van Terrett nauwkeurig was en dat de door hem benadrukte FUD bedoeld was voor andere geruchten op crypto Twitter.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!