Bitcoin koers blijft stabiel, terwijl investeerders wachten op CPI-cijfers en de Fed

Na een opmerkelijke opleving op 7 juni, viel de Bitcoin koers kort daarna opnieuw in het rood op donderdag 8 juni, waardoor de wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrencies daalde. Dit alles had te maken met de angst als gevolg van de recente juridische stappen vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance en Coinbase.

Specifiek gezien is de wereldwijde marktwaardering in de afgelopen 24 uur met meer dan 0,4% gedaald tot $1,16 biljoen, waarbij ongeveer $11 miljard aan marktkapitalisatie is verdwenen, volgens gegevens van CoinGecko. De daling komt slechts een dag nadat de cryptomarkten ongeveer $30 miljard hadden hersteld na de initiële crash.

Eerder op de dag verklaarde de prominente Nederlandse crypto-analist, Michaël van de Poppe, op Twitter dat het vasthouden boven het 200-wekelijkse voortschrijdend gemiddelde (MA) voor de wereldwijde cryptomarkt “een must” is voorafgaand aan het aankomende consumentenprijsindex (CPI) rapport en de reactie van de Fed volgende week.

Het is echter niet verrassend dat de recente marktbeweging werd geleid door de grootste cryptocurrency ter wereld, Bitcoin (BTC), die in de afgelopen 24 uur te maken had met ernstige volatiliteit en handelde in een aanzienlijk handelsbereik van $26.146 tot $26.643. We zullen echter de komende dagen te maken zullen krijgen met veel zijwaartse actie, gezien veel investeerders de cijfers zullen afwachten.