Privejet van Cardano-oprichter is één van de grootste vervuilers in de VS

Volgens gegevens gedeeld door Climate Jets, een online platform dat de geschatte CO2-uitstoot van privéjets bijhoudt, staat de jet van Cardano (ADA) -oprichter Charles Hoskinson in de top 15 van vervuilers in de Verenigde Staten.

Gegevens tonen aan dat de privéjet van Hoskinson 2.895,06 metrische ton CO2 heeft uitgestoten na 562,37 uur vliegen, waarbij 283.434 mijl (456.143 kilometer) werden afgelegd. Veelvoorkomende bestemmingen van de privéjet zijn steden in de Verenigde Staten, zoals Denver, Colorado, Californië en New Jersey, en andere internationale bestemmingen zoals Londen, Verenigde Arabische Emiraten en Canada.

Hoskinson staat boven Jay-Z en Mayweather

Het is interessant om op te merken dat de CO2-uitstoot van Hoskinson’s privéjet hoger is dan die van andere bekende Amerikaanse ondernemers en beroemdheden, waaronder Kim Kardashian, Jay-Z, Floyd Mayweather, Mark Zuckerberg, enzovoort.

Velen hebben gereageerd op de statistieken van Climate Jets, waarbij sommigen kritiek uiten op de Cardano-baas omdat hij tot de top 15 privéjetvervuilers behoort. In een YouTube Live-video in mei reageerde Hoskinson op deze kritiek door te zeggen dat zijn vliegtuig voornamelijk voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt.

Hoskinson reageert op de kritiek

In de video merkte Hoskinson op dat mensen die privéjets bezitten meestal samenwerken met een externe firma, waardoor het vliegtuig beschikbaar wordt gesteld aan klanten die het nodig hebben. Ter ondersteuning van zijn beweringen onthulde Hoskinson de namen van enkele van zijn privéjetklanten, waaronder de bekende Hollywood-ster Dwayne Johnson (alias “The Rock”).

Het zal velen wellicht verbazen dat Hoskinson’s privéjet zoveel CO2 uitstoot, gezien het feit dat hij in 2021 bekendmaakte alleen nog commercieel te vliegen. In een tweet uit 2021 onthulde Hoskinson dat hij alleen nog privé zou vliegen als hij een manier vond om er winst mee te maken. Wellicht heeft hij deze manier nu gevonden door zijn jet uit te huren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!