CBOE krijgt goedkeuring voor crypto-derivaten vanuit CFTC

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft crypto-derivatenproducten met hefboomwerking goedgekeurd voor de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Volgens een persbericht heeft de CFTC goedkeuring gegeven aan CBOE Clear Digital om clearingdiensten aan te bieden voor futures op digitale activa op basis van een marge. Het persbericht luidt als volgt:

“De Commodity Futures Trading Commission heeft vandaag een gewijzigde registratieorder goedgekeurd voor CBOE Clear Digital, LLC (CBOE Clear) om aanvullende producten te clearen, onderworpen aan de voorwaarden die in de order zijn gespecificeerd, als een derivatenclearingorganisatie (DCO) onder de Commodity Exchange wet.

De gewijzigde order stelt CBOE Clear in staat om clearingdiensten aan te bieden voor futures op digitale activa op een margined basis voor handelaren in futures-commissies, naast de volledig gedekte futures en volledig gedekte swaps die eerder waren goedgekeurd.”

Bitcoin-voorstander en strategieadviseur bij VanEck/MVIS Gabor Gurbacs vertelde zijn 56.500 Twitter-volgers dat de ontwikkeling in wezen betekent dat “instellingen de chat hebben betreden” en meer manieren hebben om zichzelf te positioneren in digitale activa ondanks onzekerheid over de regelgeving. Hij gaf het volgende aan:

“Terwijl iedereen verwikkeld is in de Binance SEC-zaak… kwamen instellingen de chat binnen, zonder dat mensen het merkten: CFTC keurt CBOE Clear Digital, LLC goed voor Clear Margined Digital Asset Futures…

Ik werkte vroeger met de OCC om een ​​gemarginaliseerd model goedgekeurd te krijgen… de CFTC wachtte af hoe de CME-contracten uiteindelijk zouden functioneren. Het is duidelijk dat ze goed werken… dus het lijkt erop dat de goedkeuringen weer op tafel liggen.”

CBOE Clear Digital is een derivatenclearingorganisatie (DCO) die op margined basis clearingdiensten levert voor digitale activafutures. Het is een dochteronderneming van CBOE Global Markets, Inc., een aanbieder van handels- en clearingdiensten voor opties, futures en op de beurs verhandelde producten (ETP’s).

Het is opvallend te noemen dat CBOE Clear Digital goedkeuring gekregen heeft, aangezien Binance en Coinbase onlangs aangeklaagd zijn door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege beschuldigingen variërend van vermeend opereren als een niet-geregistreerde beurs tot het aanbieden van niet-geregistreerde effecten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!