Ethereum koers zit vast in een range. Weet de munt te ontsnappen?

De Ethereum koers heeft een tumultueuze tijd doorgemaakt, waarbij er een recordhoogte aan liquidaties, van meer dan $58 miljoen, plaatsvond in mei. Het digitale activum, momenteel bearish in de prijsklasse van $1.820, is gedurende een aanzienlijke periode gevangen binnen de prijsrange van ~$1.800. Ondanks een kleine stijging, blijft het groeipotentieel echter nog steeds overschaduwd door de liquidaties.

Het hoge risico van Ethereum futures

Een analyse van Glassnode Alerts onthulde dat het gemiddelde volume van geliquideerde longposities in Ethereum futures contracten op 27 mei piekte. De gegevens laten zien dat het gemiddelde bedrag van Ethereum Futures Long Liquidations meer dan 32.000 ETH overtrof, wat gelijk staat aan meer dan $58 miljoen op het moment van schrijven. Dit verbazingwekkende cijfer maakt het een van de hoogste ETH futures liquidaties in mei en weerspiegelt het hoge risicoprofiel van futures contracten.

Futures contracten vormen een scenario met hoog risico vanwege hun inherente ontwerp. Wanneer handelaren investeren in longposities voor Ethereum futures contracten, speculeren ze op een stijgende prijs van ETH. Het risico doemt echter op wanneer ETH onder een bepaalde drempel daalt en de accounts van handelaren niet groot genoeg zijn om de verliezen te dekken, hun posities geliquideerd worden.

Op dezelfde noot onthulde een 24-uursanalyse van de Ethereum liquidatiekaart, volgens CoinGlass, dat ETH-liquidaties ter waarde van $8,42 miljoen plaatsvonden. De details van deze liquidaties zijn onderverdeeld in $2,48 miljoen voor longposities en $5,94 miljoen voor shortposities. Dit duidt op een hoger risico voor longposities, die in mei een toename van liquidaties hebben gezien.

Ethereum’s achtbaanrit op een timeframe van 24 uur

De marktsituatie presenteert een uitdagend landschap voor Ethereum-handelaren, met de dreiging van liquidaties. Desalniettemin heeft het digitale activum een sprankje hoop laten zien. De daggrafiek van Ethereum vertoonde een waardestijging van 1,26% aan het einde van de handel op 26 mei, en het activum heeft een lichte opwaartse trend van minder dan 1% laten zien.

Hoewel de huidige situatie van Ethereum momenteel ontmoedigend lijkt, is het belangrijk om de volatiele aard van de cryptomarkt te onthouden. Deze volatiliteit kan de Ethereum koers de kans bieden om te herstellen en in de komende dagen nieuwe hoogtepunten te bereiken. Of dit echter waarschijnlijk is, is een geheel ander punt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!