Analist: Deze factor kan zorgen voor een neergang van altcoins

Een veel gevolgde cryptostrateeg zegt dat één katalysator een enorme ineenstorting op de altcoin-markten zou kunnen veroorzaken.

De pseudonieme analist Altcoin Sherpa vertelt zijn 195.700 volgers op Twitter dat hij zijn oog gericht houdt op de Bitcoin (BTC) dominantiegrafiek (BTC.D).

BTC.D volgt hoeveel van de totale marktkapitalisatie van crypto toebehoort aan de crypto-koning.

Volgens de analist kan een respectering van de weerstand op 48,20% in BTC.D leiden tot oplevingen op de altcoin-markten, omdat Bitcoin waarschijnlijk zal consolideren onder zo’n scenario.

Altcoin Sherpa waarschuwt echter dat altcoins verpletterd kunnen worden als BTC.D uitbreekt als gevolg van Bitcoin die richting $25.000 duikt.

“BTC.D: Als de dominantie van Bitcoin afneemt, zien we een altcoin-run. Dit zou resulteren in BTC die blijft variëren en gezond blijft; GEEN test van de niveaus van $25.000. Als $25.000 komt, nemen altcoins hier een -20-50% duik vanaf.”

Een bearish BTC.D-grafiek suggereert dat altcoins sneller in waarde toenemen dan BTC. Ondertussen geeft een bullish BTC.D-grafiek aan dat de crypto-koning sneller stijgt dan altcoins of dat altcoins meer waarde verliezen dan Bitcoin.

Sherpa voorspelt ook dat Bitcoin waarschijnlijk het $25.000 niveau opnieuw zal testen als BTC ondersteuning vindt onder $26.525 op de hogere tijdsframe (HTF) grafiek.

“BTC: laten we eens kijken of ik mijn eigen advies en grafiek van weken geleden daadwerkelijk opvolg. Tenzij we hier een sterke herovering beginnen te zien, denk ik dat $25.000 het volgende is.”

Altcoin Sherpa voegt toe dat verschillende belangrijke technische indicatoren samenkomen op het $25.000 niveau voor Bitcoin.

“$25.000 heeft veel convergentie voor Bitcoin.

200-week EMA (exponentieel voortschrijdend gemiddelde)

200-daags EMA

.382 Fib (Fibonacci-retracementniveau)

Hoogte van het bereik en S/R (steun/weerstand) niveau

Dat gezegd hebbende, wanneer deze dingen gebeuren, gaat het meestal lager dan we verwachten. Ik zou er niet van opkijken als we $23.000 of iets dergelijks zien als dit gebied verloren gaat.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $26.705.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!