Analist: Bitcoin bereikt dit jaar een all-time high

Een populaire crypto-analist uit zijn vertrouwen dat Bitcoin (BTC) dit jaar nieuwe recordhoogtes zou kunnen bereiken.

De pseudonieme analist Credible Crypto vertelt zijn 340.600 Twitter-volgers dat Bitcoin dit jaar een nieuwe recordhoogte zou kunnen bereiken op basis van historische voorbeelden.

Volgens Credible Crypto kan Bitcoin eerdere impulsieve golven repliceren, zoals degene die in 2020 werd waargenomen toen BTC maandenlang moeite had om boven een belangrijk weerstandsniveau uit te komen voordat nieuwe recordhoogtes werden bereikt.

Zo vertelt de analist:

“Ik hoor steeds ‘Hoe kunnen we vóór het einde van het jaar een nieuwe recordhoogte bereiken? Het is onmogelijk.’

Hier is waar ik denk dat we nu zijn in vergelijking met onze laatste impuls [van 2020]. Let op de omschakeling van ondersteuning/weerstand en de herstest op $10.000, dat duurde ongeveer drie maanden om te voltooien.

Twee maanden later waren we met 90% gestegen naar nieuwe recordhoogtes.

Vier maanden daarna bereikten we onze top voor de impuls – slechts in totaal zes maanden na het voltooien van de omschakeling van ondersteuning/weerstand en de herstest op $10.000, en meer dan 500% hoger…

Zeg me niet dat het niet mogelijk is als het letterlijk al eerder is gedaan.

Ik zie jullie allemaal bij nieuwe recordhoogtes, waarschijnlijk ergens dit jaar.”

Bron: Credible Crypto/Twitter

Bitcoin handelt op $26.440 op het moment van schrijven en zou met meer dan 150% moeten stijgen om het recordniveau van iets meer dan $69.000 te bereiken dat in november 2021 werd bereikt.

Credible Crypto zegt echter dat er belangrijke verschillen zijn in de prijsbeweging van BTC in 2023 vergeleken met drie jaar geleden:

“Een paar dingen om op te merken:

  1. We hebben nog geen perfecte herstest gehad van het zwarte ondersteunings-/weerstandsniveau op $25.200. Let op dat we in 2020 hebben getest ($10.000) en eronder hebben uitgestoken om de herstest te voltooien. Dit hoeft niet per se te gebeuren, maar het is zeker mogelijk dat we nog niet onze lokale bodem hebben bereikt voor deze herstest. Hoe dan ook, het neerwaartse potentieel moet over het algemeen beperkt zijn vanaf de huidige niveaus als de these geldig is.
  2. Hoewel we weten dat geschiedenis zich niet noodzakelijk herhaalt, rijmt het vaak wel – verwacht geen exacte tijd + prijs-correlatie. De bewegingen zouden gewoon vergelijkbaar moeten zijn.
  3. Zoals eerder vermeld – de stijging tijdens impulsen wordt steiler naarmate we een parabolische stijging ingaan, wat betekent dat het tempo van de stijging dat je NU ziet het langzaamste tempo van de hele beweging naar een nieuwe recordhoogte zou moeten zijn.

Daarom is zo’n snelle stijging naar eerdere recordhoogtes niet alleen realistisch maar feitelijk te verwachten als we hier het begin van een belangrijke impuls zien. Let op, bij beide vorige impulsen van deze cyclus ($3.000 – $14.000 en $10.000 – $60.000), worden grotere kaarsen gezien naarmate we hoger klimmen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!