Wall Street bereidt zich voor op het ergste

De leidinggevenden van Wall Street bereiden zich naar verluidt voor op het ergste met betrekking tot de naderende deadline voor het Amerikaanse schuldenplafond.

Zo heeft de CEO van Citigroup Jane Fraser aangegeven dat het voortdurende partijdige debat volgens Reuters “zorgwekkender” is dan ruzies over eerdere deadlines voor het schuldenplafond.

Daarnaast waarschuwde de Amerikaanse Minister van Financiën Janet Yellen dat de VS in een “economische ramp” terecht kan komen als het Congres er niet in slaagt het schuldenplafond te verhogen. Ze voorspelde ook dat de overheid op 1 juni zonder geld zou kunnen komen te zitten als het probleem niet wordt opgelost.

De Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA), een handelsgroep voor broker-dealers, investeringsbanken en vermogensbeheerders, is naar verluidt ook bezig met het uitspelen van meerdere routes die de overheid zou kunnen volgen als het geld opraakt, waaronder een waar het ministerie van Financiën de looptijd van effecten met één dag tegelijk verlengt.

Volgens rapporten van Reuters zou “het meest ontwrichtende scenario” zijn als de Schatkist geen verlengingen aanbiedt en obligaties niet betaalt. Zo gaf Rob Toomey, algemeen directeur van SIFMA en associate general counsel voor kapitaalmarkten, het volgende aan:

“Het is moeilijk omdat dit ongekend is, maar het enige wat we proberen te doen is ervoor te zorgen dat we samen met onze leden een plan ontwikkelen om hen te helpen navigeren door wat een ontwrichtende situatie zou kunnen zijn.”

De onderhandelingen tussen de Republikeinen van het Huis en de regering-Biden gingen dinsdag door, hoewel het onduidelijk blijft hoe dicht de tegengestelde partijen bij het bereiken van een deal zijn.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!