Investeringslegende waarschuwt voor mogelijke opnamelimieten vanuit Amerikaanse banken

De Schotse podcaster en hedgefondsmanager Hugh Hendry heeft onlangs zijn visie op Amerikaanse banken, te midden van aanhoudende onrust in de financiële sector, gedeeld.

In een nieuw interview op Stansberry Research met Daniela Cambone gaf de hedgefondsmanager aan dat het strakke monetaire beleid van de Fed de kans vergroot dat bankklanten op een dag te maken krijgen met opnamelimieten. Hij zei het onderstaande:

“Als we een jaar geleden terug zouden gaan, zou de kans die je daaraan zou toekennen bijna nul zijn. En alles wat ik zeg is dat waarschijnlijkheid, net als kwik, toeneemt.

Waarom stijgt het? Het stijgt omdat we hebben meegemaakt, ik noem het de Fed-dwaasheid. Men kan feitelijk zeggen dat dit Fed-wandelen de snelste en van de grootste omvang is. Dit hebben ze nog nooit eerder gedaan…

We leven niet langer in een omgeving waarin het verstandig lijkt om al je geld in het banksysteem te hebben, en zeker niet bij één geldschieter.”

Hoewel algemene opnamelimieten in de Verenigde Staten nog nooit toegepast zijn, werden dergelijke beperkingen ingevoerd in Griekenland en Cyprus tijdens de schuldencrisis van midden jaren 2010. Daarnaast gelden er momenteel limieten voor het opnemen van contant geld in Nigeria, waar individuen 20.000 naira, ter waarde van ongeveer $45 dollar, per week mogen opnemen.

Hendry ging verder met stellen dat Amerikaanse banken waarschijnlijk een verdere depositovlucht zal meemaken, aangezien we nu in een wereld leven waarin een klant zijn geld met een druk op de knop kan opnemen.

Hij wees er ook op dat de renteverhogingen van de Fed in het afgelopen jaar een omgeving hebben gecreëerd die het voor spaarders aantrekkelijk maakt om hun geld van de banken te halen en het in geldmarktfondsen te beleggen.

“Een combinatie van vastzitten met deze zeer onconcurrerende tarieven en nu de tirannie dat geld zo snel kan vliegen… Wat geld eruit haalt, is dat de Fed te veel aanbiedt via de geldmarkten. Ik bedoel, je zou rechtstreeks naar de Fed kunnen gaan.

Dus wat doet de Fed? Het moedigt steeds meer en meer geld aan om [banken] te verlaten.”

Op het moment van schrijven bedraagt ​​het gemiddelde jaarlijkse rendementspercentage (APY) in de VS voor spaarrekeningen 0,25%. Ondertussen bieden geldmarktfondsen maar liefst 4,75% APY, dichter bij het referentietarief van 5% tot 5,25% van de Federal Reserve.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!