Opgelet: oplichters vallen PEPE-holders aan met valse transacties

Investeerders in de meme-cryptocurrency PEPE moeten op hun hoede zijn. Onlangs is namelijk ontdekt dat gewetenloze partijen bedrieglijke tactieken gebruiken om PEPE-holders op te lichten, met name door gemanipuleerde Etherscan-screenshots. Deze oneerlijke strategie is bedoeld om het te laten lijken alsof de ontwikkelaar van PEPE betrokken is bij oplichtingspraktijken, waardoor verwarring en wantrouwen binnen de gemeenschap ontstaan.

De meme-coin met de Twitter-handle @serdegen0x zou naar verluidt 10 Ethereum (ETH) hebben verzameld via een pre-sale, waarna de tweet over de transactie werd verwijderd. Deze handeling is een klassiek voorbeeld van het oplichtingsprincipe van een pre-sale, waarbij oplichters een cryptocurrency hypen om de waarde kunstmatig te verhogen. Het volgende werd op Twitter aangegeven:

“Pas op, @serdegen0x photoshopt Etherscan-screenshots om het te laten lijken alsof de PEPE-ontwikkelaar betrokken is bij zijn oplichting.

Ze hebben 10 ETH uit de pre-sale in hun zak gestoken en vervolgens de tweet verwijderd.

Het account had me standaard geblokkeerd.”

Helaas is de PEPE-investeerders-community geïdentificeerd als een gemakkelijk doelwit, waarschijnlijk vanwege de neiging om deel te nemen aan risicovolle projecten. Deze neiging heeft helaas oplichters aangelokt om er misbruik van te maken.

Naast gemanipuleerde screenshots kunnen oplichters verschillende misleidende strategieën gebruiken om onervaren PEPE-investeerders te misleiden. Een van deze methoden is de “rugpull”-scam, waarbij ontwikkelaars een project verlaten nadat ze aanzienlijke fondsen hebben opgehaald, waardoor investeerders achterblijven met waardeloze tokens. Een ander schema is het “honeypot”-scam, waarbij een token wordt gecreëerd dat investeerders kunnen kopen maar niet kunnen verkopen.

In markten zoals die we nu zien, zijn meme-coins en de bijbehorende projecten hoogstwaarschijnlijk oplichting die slechts één doel hebben: de fondsen van gebruikers stelen zonder iets in ruil te geven. Zelfs als een project erin slaagt miljoenen op te halen uit pre-sales of initiële aanbiedingen, zal het waarschijnlijk een van de eerder genoemde schema’s gebruiken om geld op te nemen zonder het oorspronkelijke plan te volgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!