Crashende dollar stimuleert goud en Bitcoin

Strategist bij een $4.500.000.000 fonds zegt dat een Fed-pivot terug naar lagere rentetarieven nieuwe bullmarkten voor goud en Bitcoin (BTC) zou kunnen ontsteken.

Fidelity macro-expert Jurien Timmer wijst zijn 162.000 Twitter-volgers erop dat goud en Bitcoin tot nu toe dit jaar vrijwel alle andere financiële activa hebben overtroffen.

Hij zegt dat er een economisch scenario zou kunnen ontstaan ​​waarbij de Amerikaanse overheid besluit de rentetarieven te verlagen om het gemakkelijker te maken om haar schulden aan te pakken.

Volgens Timmer zou een Fed-pivot de dollar kunnen schaden en BTC en het edelmetaal de lucht in kunnen sturen:

“Als het land een dringende behoefte ontwikkelt aan lagere rentetarieven om de enorme schuldenlast te betalen, kan dat de autonomie van de Fed ondermijnen. In zo’n scenario zou het gemakkelijk zijn om de dollar te verzwakken en de reële rente opnieuw te onderdrukken. Dat zou twee van de belangrijkste drijfveren van goud in gang zetten. En als Bitcoin het hoogwaardige neefje van goud is, is het logisch dat Bitcoin ook mee omhoog gaat.

De geschiedenis laat zien dat wanneer de schuldenlast buitensporig wordt, die schuld moet worden gedevalueerd of overtroffen door een stijgend nominaal bbp (bruto binnenlands product). De jaren veertig waren in dat opzicht een nuttige geschiedenisles. Ondermarktrentes kunnen opnieuw de laagst hangende vrucht worden voor beleidsmakers aan beide zijden van het gangpad die hun bestedingskracht willen behouden in een tijdperk van stijgende schuld. Misschien is dit wat goud en Bitcoin ons vertellen?”

Timmer zegt ook dat de Fed historisch gezien al “matig restrictief” is als het gaat om monetair beleid. De macro-expert gelooft echter dat de inflatie al aan het terugtrekken is, wat erop wijst dat een Fed-pivot nabij zou kunnen zijn.

Heeft Timmer gelijk?

Hoewel sommige analisten sceptisch zijn over de voorspellingen van Timmer, zijn er anderen die zijn visie ondersteunen en denken dat een Fed-pivot naar lagere rentetarieven inderdaad de prijzen van goud en Bitcoin zou kunnen stimuleren.

Sommige beleggers zien Bitcoin als een alternatieve belegging voor goud vanwege de digitale aard van de cryptocurrency en het feit dat het schaars is, net als goud. Anderen zijn echter van mening dat Bitcoin en goud in wezen verschillende beleggingen zijn en dat hun prestaties niet altijd synchroon lopen.

Het is ook belangrijk op te merken dat de voorspellingen van Timmer gebaseerd zijn op een specifiek economisch scenario en dat er vele andere factoren zijn die de prijs van goud en Bitcoin kunnen beïnvloeden, waaronder geopolitieke onrust, handelsspanningen, regelgeving en meer.

Ondanks de onzekerheid blijven beleggers geïnteresseerd in goud en Bitcoin als mogelijke veilige havens in tijden van economische onzekerheid en volatiliteit op de markt. Het is daarom zeker de moeite waard om de ontwikkelingen op deze gebieden in de gaten te houden om te zien of Timmers voorspellingen uitkomen en hoe de markten erop zullen reageren.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $26.845

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!