Deaton spreekt van schizofrene verdediging van de SEC tegen Ripple

John E. Deaton van Crypto Law heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigd van het presenteren van schizofrene verdedigingen in de rechtszaak tegen blockchain-bedrijf Ripple. Deaton heeft onlangs gewezen op de voortdurend veranderende beweringen van de effectenregulator tegen Ripple met betrekking tot wat een gemeenschappelijk bedrijf vormt. Hij gaf het volgende aan op Twitter:

“Laten we de schizofrene theorie van de SEC over wat een gemeenschappelijk bedrijf vormt in deze zaak niet vergeten. Eerst was @Ripple het gemeenschappelijke bedrijf. Ripple dwong hen toe te geven dat #XRP-houders helemaal geen belang hebben in Ripple door #XRP te bezitten. Dus wat deed de SEC?”

John Deaton ging vandaag eerder naar Twitter om een lijst te maken van wat hij belachelijk overdreven beweringen noemde die door de Securities and Exchange Commission zijn gemaakt in de rechtszaak die in december 2020 tegen Ripple is aangespannen. Het merendeel van deze beweringen werd gedaan om te voldoen aan de omstreden Howey-test door het bestaan van een gemeenschappelijk bedrijf aan te tonen.

De Howey-test komt in beeld als er een investering van geld is in een gemeenschappelijk bedrijf met een redelijke verwachting van winst die voortkomt uit de inspanningen van anderen. Deaton herinnerde zijn volgers eraan dat de SEC aanvankelijk beweerde dat het gemeenschappelijke bedrijf in de rechtszaak Ripple was.

De effectenregulator heeft deze bewering ingetrokken nadat Ripple had aangetoond dat XRP-houders geen belang hebben in het blockchain-bedrijf door XRP te bezitten. Dit bracht de SEC ertoe om haar theorie te veranderen en te beweren dat het hele XRP-ecosysteem het gemeenschappelijke bedrijf vormt. Dit omvatte alle XRP-houders, de beurzen die XRP hebben genoteerd, en leveranciers die XRP als betaalmiddel accepteerden.

Om de nieuwe bewering te versterken, vertrouwde de effectenregulator op de getuigenis van een expert die verklaarde dat alle XRP-houders afhankelijk moeten zijn van Ripple. Dit argument werd echter door de rechter in de zaak uitgesloten.

Dit leidde ertoe dat de SEC haar bewering opnieuw veranderde, wat Deaton omschreef als een “schizofrene verdediging”. Volgens de recentste theorie van de SEC over het bestaan van een gemeenschappelijk bedrijf, vertegenwoordigt XRP zelf het betreffende gemeenschappelijke bedrijf, waarvan John Deaton gelooft dat het een onzinnig argument is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!