Analist waarschuwt voor grote Bitcoin koerscorrectie

De bekende cryptocurrency-analist Rekt Capital heeft onlangs zijn volgers gewaarschuwd dat de Bitcoin koers een grote correctie zou kunnen ondergaan, vergelijkbaar met wat er ongeveer acht jaar geleden gebeurde.

De pseudonieme analist vertelde zijn 345.100 Twitter-volgers dat Bitcoin (BTC) zich vergelijkbaar lijkt te gedragen met de prijsactie van 2015, toen het een diagonale weerstand opnieuw testte als ondersteuning voordat een bullmarkt ontstond.

In 2015 verloor Bitcoin ongeveer 38% van zijn waarde in een maand voorafgaand aan de lancering van een parabolische rally. Hij zei het volgende:

“Als BTC een 2015-achtige hertest van de macro-downtrend meemaakt, dan kan de prijs nog dieper dalen dan wat we tot nu toe hebben gezien.”

Volgens Rekt zou Bitcoin naar zijn belangrijkste psychologische ondersteuning kunnen duiken op ongeveer $20.000, zolang het onder $27.000 handelt. Hij vervolgde met:

“BTC is er al niet in geslaagd om het niveau van $28.800 op het weekblad terug te vorderen. En een wekelijkse afsluiting van BTC onder de $27.000 zou waarschijnlijk een verdere daling naar de dieptepunten van $20.000 mogelijk maken.”

Rekt waarschuwde ook dat Bitcoin een bearish signaal afgeeft op het dagelijkse tijdsbestek, aangezien het nu handelt onder de neklijn van een hoofd-en-schouderpatroon op $27.000. Volgens de analist zal het onvermogen van BTC om $27.000 terug te vorderen als steun waarschijnlijk het omkeringspatroon bevestigen. Hij sloot af met:

“BTC eendaagse close sub-neckline (zwart) -> gedeeltelijke break-down.

Draai $27.000 om naar weerstand -> volledige bevestiging van de break-down.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!