Analist: Bitcoin zal eerder stijgen dan dalen

Veteraan crypto-handelaar en analist Tone Vays zegt dat hij nog steeds bullish is op Bitcoin (BTC) te midden van de huidige neergang op de markt.

Vays vertelt zijn 123.000 YouTube-abonnees dat de kans dat Bitcoin met meer dan 30% stijgt vanaf de huidige niveaus hoger is dan de waarschijnlijkheid dat het vlaggenschipcrypto-activum daalt tot ongeveer $22.000.

Volgens Vays wordt zijn bullish these geïnformeerd door het feit dat de Bitcoin-halvering over minder dan een jaar plaatsvindt:

“Ik word zelfverzekerder in deze ondersteuningsgebieden na een pullback van 10%, 20%…

Ik word zelfverzekerder omdat er minder tijd is om naar de halvering te gaan.

De waarschijnlijkheid van een willekeurige swing naar de bovenkant waar we rechtstreeks naar $34.000 gaan, is veel hoger dan een willekeurige crash naar de onderkant waar we $22.000 raken.

We zitten hier op $27.000, dus om naar $34.000 te gaan is dat $7.000… om $5.000 omlaag te gaan.

Ik denk dat plus $7.000 veel waarschijnlijker is dan $5.000 naar beneden vanaf hier. Ik denk gewoon dat de neerwaartse risico’s zeer beperkt zijn, zeer beperkt.”

Bitcoin handelt op het moment van schrijven op $26.792.

De veteraan crypto-handelaar zegt dat zijn bullish these intact zal blijven, zelfs als Bitcoin verdere correcties ondergaat:

“Ik ben net zo bullish hier op $25.000 als ik was op $20.000 toen we terugvielen.

Er is echt geen verschil tussen een pullback naar $25.000 versus een pullback naar $20.000. In feite is de pullback naar $25.000 waarschijnlijk een beetje veiliger omdat het waarschijnlijk niet morgen zal gebeuren, [maar] het zal nog steeds plaatsvinden in midden mei.”

Ondanks recente marktvolatiliteit blijft Tone Vays vertrouwen hebben in de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin en blijft hij een optimistische kijk hebben op de cryptocurrency. Vays’ bullish these is gebaseerd op de aankomende Bitcoin-halvering, die volgens hem de vraag zal stimuleren en uiteindelijk zal leiden tot een prijsstijging. De halvering zal de inflatie van Bitcoin verminderen door de beloning voor miners te halveren, wat historisch gezien heeft geleid tot een prijsstijging.

Vays merkt op dat hoewel de markt momenteel volatiel is, hij zich meer op zijn gemak voelt met een pullback naar $25.000 dan een pullback naar $20.000 vanwege de verminderde tijd tot de halvering. In het algemeen blijft Vays een optimistische kijk hebben op Bitcoin en blijft hij overtuigd van zijn potentieel als een waardevolle langetermijninvestering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!