Binance trekt zich terug uit de Canada vanwege strikte richtlijnen

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, heeft op 12 mei aangekondigd zich terug te trekken uit de Canadese markt, onder verwijzing naar nieuwe voorschriften van de Canadese toezichthouders. De beslissing volgt op de introductie van nieuwe regels door de Canadian Securities Administrators (CSA) op 22 februari, die vereisten dat crypto exchanges nieuwe voorregistratieverplichtingen indienen en zich aan extra beperkingen houden.

Hoewel Binance naar verluidt een nieuwe voorregistratieverplichting had ingediend, legde het uit in een tweet dat nieuwe richtlijnen met betrekking tot stablecoins en beperkingen voor investeerders die aan crypto exchanges werden verstrekt, de Canadese markt voor Binance op dit moment niet meer haalbaar maken. Deze stap volgt op andere crypto-bedrijven die zich ook hebben teruggetrokken uit de Canadese markt.

Een klap voor de Canadese crypto-industrie

Het vertrek van Binance uit de Canadese markt wordt gezien als een klap voor de crypto-industrie van het land. De cryptocurrency exchange was een populair platform voor Canadese handelaren en investeerders, en het vertrek zal waarschijnlijk een impact hebben op de Canadese markt. Volgens Binance zal het blijven samenwerken met regelgevers om een “doordacht, allesomvattend regelgevingskader” te ontwikkelen.

De beslissing van Binance om zich terug te trekken uit de Canadese markt komt na een geschil met regelgevers in Ontario in maart 2022. De regelgevers van de provincie hadden Binance bevolen om te stoppen met het aanbieden van haar diensten aan bewoners van Ontario. Binance had betoogd dat het niet in Ontario opereerde en dat het stappen had ondernomen om te voorkomen dat inwoners van Ontario toegang kregen tot haar platform.

Meer beurzen zullen volgen

De nieuwe voorschriften die in februari door de CSA werden geïntroduceerd, hebben een aanzienlijke impact gehad op de Canadese crypto-industrie. Verschillende kleinere exchanges hebben zich al teruggetrokken uit de markt, en het vertrek van Binance zal naar verwachting leiden tot verdere consolidatie in de industrie.

De nieuwe voorschriften vereisen dat crypto exchanges nieuwe voorregistratieverplichtingen indienen en zich aan extra beperkingen houden. Ze verbieden ook bedrijven “om Canadese klanten toe te staan ​​om in crypto-contracten te stappen om een ​​crypto-activum te kopen en verkopen dat zelf een effect en/of een derivaat is” en definiëren stablecoins als een effect.

De impact van de voorschriften op de Canadese crypto-industrie wordt nog beoordeeld. Sommige analisten geloven dat de voorschriften op de lange termijn kunnen leiden tot een meer stabiele en gereguleerde industrie. Anderen beweren dat de voorschriften te beperkend zijn en innovatie in de sector kunnen verstikken.

Kraken’s toewijding om in Canada te blijven

Ondanks de uitdagingen die de nieuwe voorschriften met zich meebrengen, hebben sommige beurzen aangegeven dat ze zich blijven inzetten voor Canada. Kraken, een andere grote cryptocurrency-beurs, heeft in maart de nieuwe preregistratieverklaring ingediend en heeft verklaard dat het zich blijft inzetten voor Canada. De CSA vermeldt 11 platforms die “geautoriseerd zijn om zaken te doen met Canadezen”, wat aangeeft dat er nog steeds opties zijn voor Canadese handelaren en investeerders.

De beslissing van Kraken om in Canada te blijven, wordt gezien als een positief signaal voor de Canadese cryptobranche. Kraken is een goed gerespecteerde beurs en de toewijding om in Canada te blijven kan helpen om andere beurzen naar de markt te trekken. De impact van de nieuwe voorschriften op de branche wordt nog beoordeeld en het is nog niet duidelijk of de Canadese markt een aantrekkelijke bestemming zal blijven voor cryptobedrijven.

Conclusie

Al met al, is de beslissing van Binance om zich terug te trekken uit de Canadese markt een klap voor de cryptobranche van het land. De impact van de nieuwe voorschriften op de branche wordt echter nog beoordeeld, waarbij sommige analisten geloven dat ze op de lange termijn kunnen leiden tot een meer stabiele en gereguleerde branche. De toewijding van Kraken om in Canada te blijven wordt echter gezien als een positief signaal, maar het is nog niet duidelijk of andere beurzen dit voorbeeld zullen volgen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!