Shiba Inu: Van memecoin naar een serieus crypto-project

Shiba Inu (SHIB) – de op één na grootste memecoin, die in de afgelopen jaren enorme bekendheid verwierf – blijft de aandacht van investeerders trekken. Met een huidige marktkapitalisatie van $5,16 miljard en een volledig verdunde marktkapitalisatie van $5,17 miljard, heeft de token zijn positie als de 15e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie behouden. Alleen al in de afgelopen 24 uur bedroeg het handelsvolume $148,3 miljoen, met een marktdominantie van 0,46%.

Hoewel memecoins tegenwoordig erg populair zijn, voornamelijk gezien bij de opkomst van $PEPE, hebben velen echter twijfels over de toekomst van dergelijke munten. Shiba Inu claimt echter anders te zijn en een grote toekomst in het verschiet te hebben.

Huobi, de op 11 na grootste cryptocurrency-beurs, organiseerde onlangs op 11 mei een AMA voor Shib Army-moderators en vroeg enkele leiders achter het project wat de gemeenschap van het project kan verwachten.

Volgens een van de leiders, bekend als Mazrael, gebeurde de overgang van een meme-token naar een gewaardeerd crypto-project niet toevallig, maar was het te danken aan een groot en toegewijd team van ontwikkelaars dat het nut en entertainmentwaarde van het project naar voren hielp.

Hij noemde specifiek Shibarium, dat momenteel in de testfase zit en uiteindelijk de layer-2-blockchain voor SHIB zal vormen, die “cutting-edge technologie zoals AI” zal bevatten, aldus Mazrael. Hij vervolgde met:

“We hebben ook een succesvolle mobiele game die is ontwikkeld door Shytoshi en Playside Studios met Shiboshis.”

Hij vertelde de luisteraars van de AMA ook dat de mobiele game binnenkort beschikbaar zal zijn voor fans. Daarnaast voegde hij eraan toe dat de SHIB metaverse nog steeds in productie is, maar gaf geen exacte datum of tijdlijn voor de uiteindelijke release. Hij gaf echter wel aan dat ze de diensten hadden ingeschakeld van een van de grootste visualisatiestudio’s in de sector, The Third Floor, die eerder heeft samengewerkt aan Hollywood-films zoals Marvel en Star Wars.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!