Drie redenen waarom de Bitcoin koers daalt

Zoals jullie allemaal vast wel meegekregen hebben, is de Bitcoin koers de afgelopen dagen aan het dalen. De recente daling van de koningsmunt kan echter worden toegeschreven aan verschillende complexe factoren.

Na de gegevens van de consumentenprijsindex (CPI) steeg de prijs van Bitcoin boven de $28.000. Dit was echter van korte duur en al snel namen de bears de situatie over. In dit artikel gaan we drie redenen opnoemen waarom de munt zijn bullish momentum niet vast wist te houden.

Gebrek aan momentum

Het gebrek aan rust wordt versterkt door het feit dat de Dollar Index (DXY) boven een cruciaal steunniveau van 101,8 zweeft, een punt van historisch belang. Sinds begin april is de DXY heel dicht bij dit steunniveau geweest, maar heeft het weten te weerstaan aan enige significante bearish druk. Volgens Christopher Inks, die verbonden is aan Texas Wet Capital, kende de DXY gisteren een verdere stijging tot 102,056, en dit draagt bij aan een gebrek aan momentum in risico-activa.

Lage liquiditeit

Het probleem van lage liquiditeit zal waarschijnlijk verergeren in het licht van deze ontwikkelingen. Dit kan leiden tot verhoogde volatiliteit omdat grotere koop- en verkooporders een grotere impact hebben op de markt. Bovendien zijn handelaren momenteel bang voor een head and shoulders patroon op de 1-daagse grafiek van Bitcoin, wat een daling naar $25.000 zou kunnen signaleren.

Nepnieuws en schokkende berichten

Ondanks enkele positieve nieuwsberichten op 10 mei, waaronder een voortdurende daling van de CPI, die de prijs van Bitcoin kortstondig deed stijgen, namen de zaken al snel een slechte wending. Dit zou kunnen komen door het nepnieuws dat werd verspreid over de verkoop van 9.800 BTC door de Amerikaanse overheid, wat leidde tot wijdverspreide paniek en een flitscrash veroorzaakte op de Bitcoin-markt.

De markt kreeg nog een schok toen het nieuws naar buiten kwam dat Jump en Jane Street zich terugtrokken uit de Amerikaanse cryptomarkt. De onzekerheid over regulering in de Verenigde Staten werd genoemd als de reden voor deze stap van de twee belangrijke marktmakers.

Conclusie

Al met al, is het momenteel voornamelijk een moment om je rust te pakken en de situatie af te wachten. Het is belangrijk om op dit soort momenten niet in paniek te raken en jezelf niet mee te laten slepen in de korte termijn bewegingen van de Bitcoin koers. Blijf het grotere plaatje in gedachten houden en wacht af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!