Bitcoin koers schiet boven $28k na positieve CPI-cijfers

De Bitcoin koers heeft mogelijk zijn bullish momentum hervat, na een beter dan verwacht Amerikaans CPI-rapport. De Consumer Price Index, een belangrijke maatstaf voor inflatie, daalde naar 4,9% – lager dan de verwachte 5,0%. Als gevolg daarvan stijgen de cryptoprijzen.

Bitcoin koers schiet boven $28k

Het Bureau of Labor Statistics publiceerde vandaag zijn maandelijkse CPI-rapport, waaruit bleek dat de belangrijkste inflatiemaatstaf daalde naar 4,9%. Prognoses hadden 5,0% voorspeld, dus de metriek kwam lager uit dan verwacht. De kern-CPI was in april 5,5%, lager dan 5,6% in de voorgaande maand.

Stijgende inflatie was een belangrijke reden voor de Amerikaanse Federal Reserve om de rente te verhogen, wat een rem zette op de wereldwijde markten, inclusief crypto. Vanaf het moment dat de rente begon te stijgen tot de bodem, daalde de waarde van Bitcoin met meer dan $40.000.

Maar met de inflatie die nu afkoelt, het systeem begint te breken en een presidentsverkiezing in het verschiet, zouden de markten kunnen gaan profiteren van een mogelijke pauze in renteverhogingen. In de minuten na de CPI-cijfers sprong de Bitcoin koers meer dan 2%, waarmee het het $28k-niveau terugwon.

Wat is de volgende stap voor de Bitcoin prijs?

De Bitcoin prijs heeft zich geconsolideerd rond het cruciale niveau, direct onder de jaarlijkse sluiting van 2020 en de jaarlijkse opening van 2021. Een krachtige beweging boven het weerstandsniveau op hoog tijdsbestek zou BTC naar grote hoogten kunnen sturen.

Een verdere mislukking om het bullish momentum te behouden zou crypto terug kunnen sturen naar de dieptepunten van de bearmarkt. Enige zwakte op de aandelenmarkt kan ook Bitcoin schaden. Als de huidige reactie op het CPI-rapport van april kan worden volgehouden, zou de koningsmunt echter de komende weken boven $30.000 kunnen handelen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!