Handelaar verdient $34 miljoen op Ethereum door sandwich-aanvallen

Er is waargenomen dat een mysterieuze entiteit op de Ethereum (ETH) blockchain tientallen miljoenen dollars aan winst binnenhaalt met een gelikte techniek die bekend staat als sandwich-aanvallen.

Het Ethereum-adres, gelabeld als jaredfromsubway.eth, heeft volgens on-chain analisten de afgelopen drie maanden meer dan $34,3 miljoen verdiend met behulp van een sandwich-aanvalsstrategie.

Sandwich-aanvallen zijn wanneer een entiteit een grote lopende transactie op een blockchain ziet en vervolgens de transactie uitvoert, meestal door meer gaskosten aan te bieden om een ​​hogere prioriteit in de wachtrij te krijgen. Dit duwt de prijs omhoog, dwingt het slachtoffer om tegen een hogere prijs te kopen dan de bedoeling was, en stelt de boosdoener in staat om onmiddellijk daarna tegen een hogere prijs te verkopen.

Volgens een rapport van het blockchain-data-analysebedrijf EigenPhi heeft jaredfromsubway de strategie op 27 februari ingezet en heeft sindsdien $40,6 miljoen aan inkomsten binnengehaald met een duizelingwekkende winst van $34,35 miljoen.

EigenPhi ontdekte dat de bot van jaredfromsubway in de week van 17 april in meer dan 60% van alle Ethereum-blokken werd gezien. Het gaf het volgende aan:

“We hebben geanalyseerd hoe deze bot de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen en beter presteerde dan andere sandwich- en arbitragebots. Een van de belangrijkste strategieën is het gebruik van veel altcoins.

Het account van de bot bevat een aanzienlijk groter aantal tokens in vergelijking met de tweede gerangschikte sandwichbot.

Dit geeft de bot een aanzienlijk voordeel wat betreft het vinden van sandwichmogelijkheden. Hoe meer tokens een bot heeft, hoe meer mogelijkheden hij heeft om sandwichtransacties uit te voeren. Op het hoogste punt had de bot van Jared meer dan 800 verschillende soorten tokens.”

Volgens EigenPhi maakte de bot tot 17 april geen significante winst, toen het handelsvolume van altcoin sterk toenam.

Uit gegevens van Etherscan blijkt dat het adres van jaredfromsubway.eth maar liefst 414.966 geregistreerde transacties heeft uitgevoerd op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!