Ripple-CEO in een verhit debat met top-investeerder over de status van XRP

Ripple-CEO Brad Garlinghouse is in een verhitte Twitter-discussie terechtgekomen met top-venture capitalist Jason Calacanis over de status van XRP, de native digitale valuta van het blockchain-bedrijf.

Calacanis veroorzaakte controverse door te beweren dat XRP “duidelijk een effect” is, wat de aanhoudende juridische geschillen tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aanwakkerde. In reactie hierop trok Garlinghouse het begrip van het effectenrecht van Calacanis in twijfel en beschuldigde hem ervan controversiële uitspraken te doen zonder de juiste kennis.

Garlinghouse voerde aan dat de bewering van Calacanis zowel beschamend als onjuist was, aangezien er geen kader is om digitale activa in de Verenigde Staten te registreren. Hij zinspeelde ook op zijn geschiedenis van het maken van controversiële uitspraken en trollen over onderwerpen die hij misschien niet helemaal begrijpt.

De verhitte discussie onderstreept het voortdurende debat rond de classificatie van XRP en het ontbreken van een duidelijk regelgevend kader voor digitale activa in de Verenigde Staten. De kern van het juridische getouwtrek tussen Ripple en de SEC draait namelijk ook om de vraag of XRP moet worden geclassificeerd als een effect.

Ripple heeft echter zijn volle gewicht achter de verdediging van zijn positie geworpen, met het argument dat XRP een digitale valuta is. Op de Dubai Fintech Summit onthulde Garlinghouse dat Ripple ongeveer $200 miljoen aan juridische kosten gemaakt heeft door deze rechtszaak.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!