Macrostrateeg denkt dat goud beter zal presteren dan Bitcoin in een economische recessie

Mike McGlone, senior macrostrateeg van Bloomberg Intelligence, heeft onlangs aangegeven dat hij denkt dat Bitcoin (BTC) het slechter zou kunnen doen dan goud in het geval van een economische recessie in de Verenigde Staten.

McGlone gaf aan dat het edelmetaal een “voordeel” zou hebben ten opzichte van de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie in het geval dat de VS in een recessie terecht zou komen.

Volgens McGlone heeft goud de afgelopen twee jaar een opwaarts traject laten zien, terwijl Bitcoin een neerwaartse trend vertoonde. Hij zei het volgende:

“Trends, recessie kan in het voordeel zijn van goud vs. Bitcoin – momentum en de neiging naar een recessie in de VS kunnen goud in 2023 een voordeel geven ten opzichte van Bitcoin, met name als de aandelenmarkt daalt. Het metaal beweegt omhoog vs. dalingen voor de crypto is het huidige traject op basis van 100 weken.

Volgens McGlone zou Bitcoin het tij kunnen keren als het boven het belangrijkste psychologische niveau blijft van $30.000 weet te blijven. De senior grondstoffenstrateeg zei echter dat Bitcoin zich in een kwetsbare positie bevindt, omdat het meer gecorreleerd is met aandelen en risicoactiva, die onder druk staan. Hij beschreef het als volgt:

“Bitcoin die boven de $30.000 blijft, zou een eerste indicatie zijn dat het tij keert voor alle crypto’s, maar het plafond lijkt vanaf 2 mei sterker te worden. Het is de hogere correlatie met de aandelenmarkt en risicoactiva vs. goud dat we Bitcoin begin mei in een kwetsbare positie zien plaatsen.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!