Ethereum-houder verplaatst $154 miljoen aan ETH voor $4

Een anonieme Ethereum-houder heeft vrij plotseling besloten om zijn voorraad te verplaatsen. De whale verplaatste zijn honderden miljoenen dollars aan ETH in één enkele transactie, zoals opgemerkt werd door Whale Alert, de tracker van grote crypto-transacties.

Volgens Whale Alert heeft de Ethereum-bezitter 80.000 ETH ter waarde van $154,58 miljoen verplaatst van een wallet van onbekende oorsprong naar de Amerikaanse tak van Binance, Binance.US.

Wat tevens opvallend is, is dat blockchain-gegevens aantonen dat de grote investeerder/entiteit minder dan $4 aan ETH heeft uitgegeven om de enorme transactie te verwerken.

Dit was echter niet de enige whale die besloten heeft om zijn voorraad in beweging te brengen. Whale Alert heeft namelijk ook een paar andere grote Ethereum-transacties in het weekend opgemerkt.

Zo werd duidelijk dat een whale 19.093 ETH ter waarde van $36,81 miljoen verplaatst heeft van een onbekende wallet naar de andere grote Amerikaanse beurs Coinbase. Whale Alert onthulde dat de whale ook maar $4,20 heeft betaald om de grote transactie uit te voeren.

Whale Alert heeft ook de beweging van 15.000 ETH ter waarde van meer dan $30 miljoen gevolgd vanuit een wallet die wordt gecontroleerd door de Ethereum Foundation naar de crypto exchange Kraken. De Ethereum-ontwikkelaar betaalde meer dan $11 om de ETH te verplaatsen.

In een andere overdracht verplaatste een grote investeerder 12.800 ETH ter waarde van $25 miljoen van een wallet van onbekende oorsprong naar Coinbase. De walvis betaalde tevens iets minder dan $11 aan transactiekosten.

Aangezien al de genoemde ETH naar een crypto exchange zijn verplaatst, kunnen ze potentieel op de open markt worden verkocht, wat op zijn beurt weer voor een drop kan zorgen in de Ethereum koers.

Op het moment van schrijven wordt Ethereum verhandeld tegen $1.824, met een prijsdaling van 4,5% in de afgelopen 24 uur. Dit heeft echter waarschijnlijk weinig te maken met de whales, gezien de Bitcoin koers de munt vermoedelijk meegetrokken heeft.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!