Analist: Bitcoin blijft sterk ondanks slecht nieuws

Een populaire crypto-analist zegt dat minder gunstig nieuws het sterke momentum van Bitcoin (BTC) niet kan stoppen.

In een nieuwe video-update vertelt populaire crypto-handelaar Jason Pizzino zijn 284.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin en de aandelenmarkt lijken af te zien van slecht economisch nieuws.

Volgens Pizzino heeft Bitcoin zijn hoofd boven water weten te houden ondanks de dreiging van een recessie en bankencrashes:

“Bijna twee maanden lang handelt Bitcoin boven $25.000. Met al het slechte nieuws dat we hebben gezien op de markten, wordt Bitcoin niet afgeschrikt om $30.000, $40.000, misschien zelfs $50.000 te bereiken dit jaar…

Zelfs de aandelenmarkten zetten slecht nieuws, slechte fundamentals, dreigende recessies, plakkerige rentetarieven, bankencrashes opzij en zetten nieuwe prijsrecords voor het jaar.”

Volgens Pizzino zullen investeerders die wachten om de top-crypto-activa op basis van marktkapitalisatie tegen een gereduceerde prijs op te pikken, waarschijnlijk niet in staat zijn om dit te doen. De analist zegt dat BTC die vele bearish signalen eerder dit jaar heeft overleefd, het zou kunnen betekenen dat BTC zich binnenkort in het bereik van $32.000 tot $42.000 kan gaan bevinden:

“Als mensen wachten op deze lagere prijzen, vertelt de markt ons dat het op dit moment niet daarheen zal gaan, vooral na de doorbraak van de dubbele top.

Wanneer u een zeer groot macro-bearish signaal heeft dat faalt op 50%, wat hier gebeurde op $19.500, faalt op enorm bearish nieuws, wat de bankencrash was van Silicon Valley-bank, en vervolgens Credit Suisse, en vervolgens Deutsche Bank en vervolgens elke andere bank die gevolgd is.

Als dat bearish signaal faalt en het erbovenuit breekt, wat betekent dat het is mislukt, is het waarschijnlijk een signaal naar de bovenkant, en een macro signaal naar de bovenkant.

Dus wat zou er vanaf hier kunnen gebeuren? Misschien toppen we hier uit op $32.000, misschien $34.000, misschien $42.000, we zullen zien.”

Waar gaat Bitcoin heen?

De stabiliteit van Bitcoin ondanks de onzekere economische omstandigheden heeft geleid tot optimisme onder crypto-investeerders. Sommigen geloven dat de cryptocurrency in staat zou kunnen zijn om hogere hoogtepunten te bereiken dan ooit tevoren.

Hoewel sommige beleggers de recente daling van Bitcoin als een teken van zwakte beschouwen, blijven anderen positief over de toekomst van de munt. De sterke prestaties van Bitcoin en andere cryptovaluta’s de afgelopen maanden hebben de interesse van institutionele beleggers en grote bedrijven gewekt, wat suggereert dat de acceptatie van cryptocurrencies als legitieme activaklasse blijft groeien.

Het is nog onduidelijk of Bitcoin zijn huidige momentum zal behouden, maar veel analisten en investeerders blijven bullish over de vooruitzichten van de cryptocurrency. Als de huidige trend aanhoudt, zou het kunnen leiden tot hogere prijsniveaus en een bredere adoptie van cryptovaluta’s in de komende jaren.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven voor $29.110, een daling van 2% tijdens de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!