Analist waarschuwt voor enorme Ethereum prijsdaling naar $400

Een bekende cryptocurrency-analist heeft onlangs zijn Twitter volgers gewaarschuwd dat de Ethereum koers een vergelijkbaar patroon uit 2022 zou kunnen volgen en binnenkort flink in waarde zou kunnen dalen.

Justin Bennett vertelde zijn 112.400 volgers dat het de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie met meer dan 78% in waarde zou kunnen dalen ten opzichte van de huidige prijs van $1.862. Hij gaf aan dat ETH mogelijk aan het consolideren is in een lang opwaarts kanaal en binnenkort de bodem ervan opnieuw zou kunnen bezoeken. Een dergelijke daling zou de Ethereum koers echter op ongeveer $400 brengen, volgens de grafiek van Bennett. Hij tweette:

“Stel je voor dat de afgelopen 10 maanden niets meer waren dan mid-trend consolidatie voor ETH. Weinigen geloofden dit scenario vorig jaar, en nog minder geloven het nu. Ik zeg niet dat het zal gebeuren, maar sluit het niet uit.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De analyse van Bennett is een update van een eerdere analyse van vorig jaar, toen hij voor het eerst een daling voorstelde tot tussen $300 en $400 voorspelde voor ETH.

De analist werkte ook zijn kijk op de Bitcoin koers bij en zei dat de laatste rally van de koningsmunt zonder brandstof zit. Hij gaf aan dat een daling van het handelsvolume suggereert dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin op korte termijn zijn opwaartse traject zal voortzetten om $50.000 te bereiken, zoals sommigen voorspellen. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ik zou graag willen weten hoe zovelen geloven dat Bitcoin dit jaar $100.000 of zelfs $50.000 zal bereiken als het volume er zo uitziet. Een rally op afnemend volume = uitputting.”

De handelaar merkte tot slot op dat de US Dollar Index (DXY) voor het eerst sinds maart de dag op een hogere waarde heeft afgesloten dan de vorige dag, wat aangeeft dat de USD sterker wordt. De DXY plaatst de Amerikaanse dollar tegenover een mandje met andere belangrijke vreemde valuta’s en is vaak omgekeerd gecorreleerd met risicoactiva zoals crypto.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!