Bitcoin ziet er eng uit voor de bulls, aldus Nicholas Merten

Volgens de host van het veel gevolgde YouTube-kanaal DataDash hebben de Bitcoin (BTC) bulls genoeg reden om zich zorgen te maken. Nicholas Merten vertelde zijn 512.000 YouTube-abonnees dat het “eng” wordt voor BTC-bulls nu de wekelijkse prijsactie uitgeput begint te lijken op de weerstand. Hij zei het volgende:

“Terwijl we uitzoomen naar de langere termijn tijdsbestekken die belangrijker zijn, wordt het hier echt eng voor de bulls en spelen ze in op onze langetermijnthese dat we nog steeds in een bearmarkt zitten en dat dit een verergerde opluchtingsrally van ongeveer 100% van die relatieve dieptepunten … “

Merten is verder van mening dat zowel BTC als ETH nog steeds nieuwe dieptepunten in de bearmarkt moeten bereiken, deels vanwege ongunstige macro-economische omstandigheden. Hij deelde dan ook een grafiek die laat zien dat BTC de komende maanden nog een dieptepunt kan bereiken bij een dalende ondersteuningslijn in de buurt van $12.000.

Bron: DataDash / YouTube

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Merten zei ook dat de grote legacy-markten, die vaak correleren met crypto, wijzen op neerwaartse actie. Kijkend naar de NASDAQ, gaf de analist aan dat hij van plan is de sterkte ervan te verminderen en in plaats daarvan shortposities te plaatsen in de buurt van $13.750, waar de prijs in augustus werd afgewezen.

“Dus nu we $ 13.750 naderen, is dat het belangrijkste niveau hier op de [NASDAQ]. Dat is waar ik ga kijken om mogelijk een shortpositie in te bouwen.

Dit is al binnen een bereik waarvan ik zou zeggen dat ik me op mijn gemak zou voelen bij het opbouwen van die shortpositie. Veel van de technische spelen voelen zich overbought, oververhit, en vooral nu we rond maart dit eerdere weerstandsbereik op korte termijn passeren.

Het is precies wat hier in augustus is gebeurd. We zagen wat hakken rond $13.300, we gingen een klein beetje naar beneden in een korter tijdsbestek, we kwamen omhoog naar een iets hoger niveau en we stuitten op weerstand bij dit vorige ondersteuningsbereik rond $13.750. Het diende als verzet. Dus dat is het spel hier jongens, je voorbereiden op die niveaus, beginnen met het opbouwen van posities en die weddenschap naar beneden plaatsen.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!