Paypal kondigt samenwerking met Venmo aan

Na de uitrol van crypto-betalingen door de Amerikaanse fintech-reus Paypal vorig jaar, introduceert het bedrijf nu cryptocurrency-overdrachtsdiensten voor Venmo-gebruikers. Het bedrijf meldde dat Venmo-klanten nu geld kunnen overmaken naar een bestaande Paypal-account, een externe wallet of een crypto-uitwisselingsplatform.

Venmo-klanten kunnen nu cryptocurrency overmaken naar Paypal-gebruikers, externe accounts en uitwisselingen

Op 28 april kondigde het betalingsdienstenbedrijf Paypal aan dat de 60 miljoen klanten van Venmo nu kunnen genieten van cryptocurrency-overdrachten. De uitrol volgt op de lancering van Paypal’s crypto-overdracht vorige zomer, nadat het product aanvankelijk werd geïntroduceerd zonder de mogelijkheid om over te dragen naar externe accounts. Op vergelijkbare wijze stond Venmo tot nu toe alleen toe dat klanten kopen, vasthouden en verkopen na de integratie van crypto in 2021.

Paypal vertelde vrijdag:

“Crypto-overdrachten worden de komende weken uitgerold naar Venmo-klanten, te beginnen in mei 2023.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Uit de enquête onder Venmo-gebruikers blijkt dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het gebruik van cryptocurrency en Venmo als een manier om hun investeringen te beheren. Het is interessant om op te merken dat bijna de helft van de Venmo-klanten die al cryptocurrency bezitten ervoor koos om hun portfolio uit te breiden door meer digitale activa te verwerven via Venmo.

Paypal heeft in reactie op deze trend richtlijnen uitgegeven om gebruikers te helpen bij het overdragen van crypto. Ze benadrukken dat deze overdrachten onomkeerbaar zijn en dat gebruikers ervoor moeten zorgen dat ze de juiste ontvanger selecteren en het bestemmingsadres zorgvuldig moeten inspecteren. Venmo-kaarthouders kunnen ook profiteren van cashback-incentives in de vorm van crypto-assets en ontvangen meldingen over prijsschommelingen in de crypto-markten.

Al met al lijkt de acceptatie van cryptocurrency als een mainstream betaalmethode steeds meer toe te nemen, en bedrijven zoals Paypal en Venmo spelen een belangrijke rol bij het faciliteren van deze verschuiving. De introductie van crypto-overdrachtsdiensten voor Venmo-gebruikers is daarom een logische stap om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar cryptocurrency-transacties.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!