Econoom voorspelt grootste recessie sinds 1929

Macro-econoom Henrik Zeberg zegt dat de aandelenmarkt waarschijnlijk op weg is naar een van zijn grootste crashes in de geschiedenis.

Zeberg vertelt zijn 109.300 Twitter-volgers dat hij voorafgaand aan zijn voorspelde crash een enorme blow-off top rally verwacht voor aandelen in de komende maanden.

De econoom deelt een grafiek met zijn voorspelling voor de iShares MSCI Emerging Index Fund, een exchange-traded fund (ETF) dat tot doel heeft een index van grote en middelgrote opkomende marktaandelen te volgen. Volgens Zeberg zijn de aandelen waarschijnlijk op weg omhoog, terwijl de dollarindex (DXY), die de USD tegenover een mandje van buitenlandse valuta’s plaatst, waarschijnlijk op weg is naar beneden.

Na zijn voorspelde rally tot 2024 ziet Zeberg de aandelenmarkten instorten terwijl de dollarindex een parabolische opmars maakt. Hij zegt het volgende:

“Laten we heel duidelijk zijn: We hebben de grootste crash in aandelen/riskante activa sinds 1929 in aantocht! Diepe recessie! Maar nog niet…

Eerst de onvoorstelbare en zeer gehate blow-off top, die beleggers aan de verkeerde kant zal trekken voordat de crash plaatsvindt.”

Bron: Zeberg/Twitter

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Zeberg gebruikt ook de DAX om zijn these te ondersteunen. De DAX is een index die bestaat uit de top 40 Duitse bedrijven die op de Frankfurt Stock Exchange worden verhandeld.

Zeberg wijst erop dat de DAX zojuist zijn hoogste sluiting ooit heeft behaald voor een maandelijkse candle. Hij gaat verder met:

“DAX sloot deze week op het hoogste niveau ooit! Niet het allerhoogste niveau, maar de hoogste maandelijkse sluiting. Geloof je echt dat DAX in mei 2023 een all-time high zal bereiken – maar Nasdaq heeft zijn hoogtepunt bereikt in november 2021? Of misschien….zullen Amerikaanse markten als laatste overeind blijven gaan in de recessie (zoals gewoonlijk). DENK NA!!”

Bron: Zeberg/Twitter

De macro-econoom heeft onlangs ook gezegd dat hij gelooft dat Bitcoin (BTC), net als de aandelenmarkt, een blow-off rally tegemoet gaat. Volgens Zeberg zou BTC kunnen dalen tot wel $25.200 voordat het een parabolische run in gang zet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!