De ondergang van de Amerikaanse dollar is onoverkomelijk, aldus Russische minister

Na het nieuws dat 19 landen zich mogelijk bij de BRICS-alliantie gaan voegen, heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, aangegeven dat de heerschappij van de Amerikaanse dollar als ’s werelds belangrijkste valuta ten einde komt, en de Verenigde Staten er niks aan kunnen doen.

Na een nieuwe toespraak te hebben gehouden voor de VN-Veiligheidsraad, vertelde Lavrov aan verslaggevers dat er een wereldwijde valutaomslag aankomt als een goederentrein in een beweging die het wereldwijde financiële landschap permanent zal veranderen.

Volgens het Russische staatspersbureau TASS zei Lavrov dat een seismische verschuiving van de dollar dramatische en onvoorziene gevolgen zal hebben. Hij gaf het volgende aan:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“De Amerikanen zijn begonnen met het de-dollariseringsproces. Dit proces wordt nu al met grote bezorgdheid geanalyseerd, vooral door Amerikaanse politieke analisten en economen.

De verschuiving naar nederzettingen in nationale valuta’s waarbij de dollar, de euro en de yuan worden omzeild, naar digitale valuta’s kan niet langer worden gestopt, en de toekomst van het internationale valuta-financiële systeem, daarnaast moet nog maar gezien worden of het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank, blijft bestaan.”

Zowel in Rusland als in China is er al een verschuiving gaande van de dollar. Zo overtrof deze week de Chinese yuan de dollar en werd de meest gebruikte valuta voor Chinese grensoverschrijdende transacties, zoals gerapporteerd door Reuters. En in Rusland heeft de yuan volgens Bloomberg onlangs de dollar ingehaald als de meest verhandelde valuta van het land.

Chinese banken melden ook een grote toename van grensoverschrijdende handel die gebruikmaakt van de yuan, daarbij verwijzend naar de bloeiende handel met Rusland en de aanscherping van de banden met het Midden-Oosten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!