24 landen voegen zich bij BRICS-alliantie tegen de Amerikaanse dollar

Zoals eerder gemeld, is er verschuiving gaande van de Amerikaanse dollar als wereldwijde reservevaluta naar een alternatief dat geïnitieerd is door de zogenoemde BRICS-alliantie. Nu zijn er echter andere landen bijgekomen, waardoor het front tegen de dollar nog sterker geworden is.

In totaal zijn er dus 24 landen van plan om een strategische alliantie te vormen die de decennialange rol van de Amerikaanse dollar als reservevaluta ter wereld zal uitdagen.

De groep van vijf economisch op elkaar afgestemde landen, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, plus de potentiële toename van 19 landen die geïnteresseerd zijn in toetreding tot de alliantie zou het totale aantal landen op 24 brengen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Zo zei BRICS-ambassadeur van Zuid-Afrika, Anil Sooklal, tegen Bloomberg dat een lange lijst van landen nu wil meedoen. Hij gaf aan dat de lijst 13 landen bevat die formeel hebben gevraagd om lid te worden en nog eens zes landen die informeel hebben gevraagd om deel uit te maken van de alliantie.

De groep bekende nieuwkomers omvat Saoedi-Arabië, Iran, Argentinië, de Verenigde Arabische Emiraten, Algerije, Egypte, Bahrein, Indonesië, twee niet nader genoemde landen uit Oost-Afrika en één uit West-Afrika.

Het Russische staatspersbureau Sputnik gaf aan dat BRICS zich in de vroege stadia van de ontwikkeling van een nieuwe wereldmunt bevindt die de Amerikaanse dollar zou omzeilen.

Alexander Babakov, plaatsvervangend voorzitter van de Russische Doema, voegde hier aan toe dat de nieuwe vorm van fiat waarschijnlijk zal worden ondersteund door andere activa, waaronder edele metalen zoals goud.

Aanvullende details zullen echter waarschijnlijk tegen de zomer naar voren komen, met de volgende BRICS-top eind augustus in Zuid-Afrika.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!