Bloomberg-strateeg is heel erg bullish op Bitcoin, maar waarschuwt voor bearish scenario

Senior macrostrateeg bij Bloomberg Intelligence Mike McGlone sprak in een recent interview met Stansberry Research zijn optimisme uit over Bitcoin (BTC) en de gehele cryptomarkt, maar waarschuwde wel voor een bearish scenario.

McGlone gaf aan dat hij “erg optimistisch” is over Bitcoin en andere activa in de Bloomberg Galaxy Crypto Index, aangezien BTC steeds meer een “wereldwijd digitaal onderpand” wordt. Hij vervolgde echter met te stellen dat het macrolandschap en de aandelenmarkt het groeipotentieel van digitale activa kunnen beïnvloeden. Hij zei het volgende:

“Bitcoin, Ethereum, de Bloomberg Galaxy Crypto Index, ik ben helemaal erg optimistisch over het grote geheel, maar ik maak me grote zorgen over het wegebben van wat ik zie in een potentieel berenmarkt in aandelen

Dus ik beschouw Bitcoin als wereldwijd digitaal onderpand in de wereld die die kant op gaat en elke risicomanager op de planeet, elke dag die voorbijgaat, weten ze allemaal: ‘Ik moet hier een stukje van hebben’.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

McGlone zei ook dat hij op korte termijn bezorgd is dat Bitcoin en andere cryptocurrencies zouden kunnen kelderen als de aandelenmarkt bearish wordt:

“Ik maak me gewoon nog steeds zorgen over een terugval op de aandelenmarkt. Ik bedoel, ik verwacht volledig een daling van 20% in de S&P 500, en als ik dat verwacht, verwacht ik dat crypto-activa eronder zullen lijden.”

Terwijl McGlone gelooft dat de koningsmunt uiteindelijk zijn langetermijndoel van $100.000 zal halen, gaf hij aan dat de prestaties van Bitcoin nog steeds grotendeels afhankelijk zijn van de prijsactie van de aandelenmarkt. Hij sloot af met:

“Hier is het belangrijkste verschil waar ik graag op wil wijzen – Bitcoin ‘digital gold’ gaat het beter doen, zou beter moeten blijven presteren dan de meeste (andere cryptocurrencies)…

Maar ik ben bang dat de druk van Bitcoin onder de $20.000, rond de $20.000 ligt. En op een gegeven moment zal het boven de $100.000 komen. Het moet gewoon zien hoe we door deze dump op de aandelenmarkt komen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!