Amerikaanse kerncentrale wordt ingezet voor Bitcoin-mining

TeraWulf Inc, de eigenaar en exploitant van tal van miningfaciliteiten, heeft aangekondigd dat het de Susquehanna kerncentrale in Pennsylvania ingezet heeft voor Bitcoin-mining, waardoor het een van de eersten ter wereld is die dit doet. Het gaf het volgende aan:

“De Nautilus-faciliteit vertegenwoordigt de eerste achter-de-meter Bitcoin-miningfaciliteit in zijn soort, die rechtstreeks betrouwbare, koolstofvrije, 24 × 7 baseload-stroom betrekt van het 2,5 GW Susquehanna nucleaire opwekkingsstation in Pennsylvania.”

Het bedrijf kondigde tevens aan dat ze nu volledig gebruikmaken van het belang van 50 MW in de energiecentrale, waarbij het de mogelijkheid heeft om nog eens 50 MW aan toe te voegen. Peter Prager, voorzitter en CEO van TeraWulf, zei het onderstaande:

“Het inzetten van 50 MW miningcapaciteit in de Nautilus-faciliteit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. Het vertegenwoordigt niet alleen de eerste nucleair aangedreven Bitcoin-miningfaciliteit in de VS, maar TeraWulf heeft nu de mogelijkheid om het economische voordeel te realiseren van 50 MW koolstofvrije mining tegen wat misschien wel de laagste gecontracteerde energiekosten in de sector is – slechts $0,02/kWh voor een periode van vijf jaar.”

2 cent per kWh is minder dan de helft van wat miners in China betaalden, waardoor dit een van ’s werelds goedkoopste manieren is om BTC te verkrijgen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Bitcoin-mining om uitstoot te verminderen

Een andere opkomende manier om Bitcoin te minen is het gebruikmaken van overtollig gas. Om deze nieuwe ontwikkeling onder de aandacht te brengen, liet het World Economic Forum (WEF) in een video zien hoe Bitcoin-mining kan worden gebruikt om de methaanuitstoot te verminderen door het overtollige gas te gebruiken voor mining, in plaats van het te laten verbranden.

Omdat Bitcoin-mining zeer mobiel is en overal kan plaatsvinden waar een internetverbinding is, via wifi of satelliet, kunnen miners naar de energiebron gaan in plaats van andersom. Dit kan tevens de kosten verlagen als gevolg van lagere infrastructuurvereisten, aangezien de energie geen transport nodig heeft, en kan ervoor zorgen dat de anders verspilde energie volledig wordt benut, terwijl het milieu wordt geholpen door de productie van methaangas, een bijproduct van afgefakkeld gas, te verminderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!