Wyckoff-analisten voorspellen volgende move van BTC

Sinds afgelopen vrijdag handelt de Bitcoin (BTC) prijs in een bereik tussen $27.000 en $28.000, waarbij $27.800 momenteel het belangrijkste weerstandsniveau is om een beweging naar boven te starten. BTC handelde afgelopen dinsdag nog boven de $30.000 voordat het meer dan 10% daalde.

Wyckoff en Elliott Wave-analisten zijn echter van mening dat de daling geen reden tot bezorgdheid is. Volgens handelaar en marktpsychologiecoach Christopher Inks wordt een minimumdoel van $42.350 verwacht voor Bitcoin als onderdeel van de volgende opleving.

De Wyckoff-methode, uitgevonden door Richard Wyckoff in de vroege jaren 1930, stelt voor de markt te lezen met causale fundamenten die marktbewegingen daadwerkelijk voorspellen. De accumulatie- en distributieschema’s zijn waarschijnlijk het meest populaire deel van Wyckoffs werk in de crypto- en Bitcoin-gemeenschap.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

De modellen breken de accumulatie- en distributiefasen op in vijf fasen (A tot en met E), samen met verschillende Wyckoff-evenementen. Inks schreef in zijn analyse dat Bitcoin volgens de Wyckoff-methode hoogstwaarschijnlijk in een accumulatie zit.

Als de telling van Inks correct is, heeft een andere uitbraak het dagelijkse pivot als doelwit. Dit betekent dat de golf van 3 vanaf hier een minimumdoel heeft van $42.350 per Bitcoin. Volgens de analist wordt deze theorie ook ondersteund door het feit dat de RSI op de dagelijkse grafiek momenteel een verborgen bullish divergentie laat zien, met bevestiging dat deze nog niet is voltooid.

Todd Butterfield van het Wyckoff Stock Market Institute is het eens met Inks. In zijn laatste analyse schrijft Butterfield dat Bitcoin vorige week een scherpe sell-off ervoer bij laag volume – zoals verwacht. Dit is volgens de gerenommeerde analist een andere laag-risico koopmogelijkheid.

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor een prijs van $27.309 met een zijwaartse prijsbeweging in de afgelopen 24 uur.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!