Oude Bitcoin-wallet komt tot leven na 12 jaar inactiviteit

Een Bitcoin-wallet die sinds 2011 inactief is geweest, is abrupt weer tot leven gekomen, waardoor $10 miljoen aan BTC weer verplaatst werd.

Voor het eerst gerapporteerd door Whale Alert, stuurde een portemonnee, die voor het laatst actief was op 9 mei 2011, plotseling 400 BTC ter waarde van ongeveer $10,9 miljoen naar een ander adres.

Volgens Bitinfocharts werd de 400 BTC naar een nieuw aangemaakt adres gestuurd, voordat het opnieuw naar een ander adres werd gestuurd.

De geduldige investeerder kocht aanvankelijk 0,2 BTC op 7 mei 2011 voor $1. Twee dagen later kocht hij nog 100 BTC voor $481, en vervolgens 900 BTC voor $4.811. Er werden verder geen andere transacties geregistreerd, behalve kleine hoeveelheden BTC die naar het adres gestuurd werden, waarschijnlijk het gevolg van dusting-aanvallen.

Op het hoogtepunt van de bullmarkt in 2021 steeg de investering van de entiteit in tien jaar tijd met in totaal 1.303.522%.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Satoshi speculaties spelen weer op

De portemonnee is een van de vele die de afgelopen weken tot leven is gekomen na meer dan tien jaar stil te hebben gelegen. Zo zag blockchain-trackingservice Lookonchian dagen geleden een whale uit 2013 die zijn voorraad verplaatste voor een winst van 4,258%, een transactie die op het moment van de overdracht meer dan $60 miljoen waard was.

Vaak ontstaat er speculatie over de verblijfplaats van Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto wanneer oude slapende portemonnees tot leven komen met activiteit. De laatste bevestigde online activiteit van de pseudonieme Bitcoin-maker was echter in december 2010 op het Bitcoin Talk forum.

Er wordt verondersteld dat Satoshi in bezit is van honderdduizenden Bitcoins, terwijl blockchain-onderzoeker Sergio Lerner het cijfer schat op meer dan een miljoen BTC. Tot op heden zijn deze BTC echter nog niet op de open markt gekomen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!