BitMEX-oprichter: Amerikanen zullen hun spaargeld zien verdampen

BitMEX-oprichter en veteraan in de crypto-ruimte zegt dat Amerikanen geconfronteerd worden met een dreigende golf van inflatie die hun spaargeld ernstig zal raken.

In een nieuwe blogpost zegt Hayes dat naarmate de VS dominantie verliest over de wereldeconomie, de financiële markten zullen balkaniseren in verschillende blokken in plaats van plaats te maken voor een andere hegemonie.

Naarmate de suprematie van de dollar in de wereldhandel afneemt, zegt Hayes dat de overheid er alles aan zal doen om kapitaalvlucht naar crypto en andere activa te voorkomen:

“Het Westen kan geen algemene kapitaalvlucht toestaan ​​vanuit zijn markten naar plaatsen zoals crypto of buitenlandse aandelen- en obligatiemarkten. Ze hebben u, de lezer, nodig als uitgangsliquiditeit. De enorme schulden die zijn opgebouwd sinds WW2 (Tweede Wereldoorlog) moeten worden betaald, en het is tijd voor uw kapitaal om te worden uitgehold door inflatie. Een kapitaalvlucht zou ook zeker het einde betekenen van de rol van de USD als de wereldwijde reservevaluta.

Zoals ik eerder heb vermeld, kan het Westen niet gemakkelijk draconische kapitaalcontroles invoeren omdat een open kapitaalrekening een voorwaarde is voor het type kapitalisme dat het beoefent. Niettemin, als het Westen begint te voelen dat een massale kapitaalvlucht op de horizon ligt, zal het bijna zeker vervelender en moeilijker maken om geld uit het systeem te halen. Als u mijn these gelooft, dan moet u veel van de recente financiële beleidsveranderingen van de wereldmachten anders gaan bekijken.”

De crypto-miljardair merkt ook op dat de VS het al moeilijker maakt om geld op te slaan in gedecentraliseerde crypto-wallets, misschien in anticipatie op een mogelijke exodus uit het traditionele financiële systeem.

Hayes zegt dat crypto en goud naar voren zullen komen op de financiële markten omdat investeerders en landen zich willen beschermen tegen valutaverlaging. Hoewel de accumulatie van het edelmetaal al is begonnen, zegt Hayes dat Bitcoin (BTC) de volgende kan zijn:

“Vooruitkijkend zullen goud en crypto in de schijnwerpers staan. Ze zijn niet gebonden aan een bepaald land. Ze kunnen niet willekeurig worden verlaagd door een centrale bank die wanhopig is om hun financiële systeem overeind te houden met gedrukt fiatgeld. En tot slot, als landen hun eigen belangen beginnen na te streven in plaats van als slaven te dienen van het westerse financiële systeem, zullen centrale banken van de mondiale Zuiden diversifiëren hoe ze hun internationale handelsinkomsten opslaan.

De eerste keuze zal zijn om de goudtoewijzingen te verhogen, wat al aan de gang is. En nu Bitcoin blijft bewijzen dat het het hardste geld is dat ooit is gecreëerd, verwacht ik dat steeds meer landen op zijn minst zullen gaan overwegen of het een geschikt spaarmiddel is naast goud.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!