Amerika is bezig om crypto dood te maken, aldus miljardair durfkapitalist

Miljardair durfkapitalist Chamath Palihapitiya heeft tijdens een recent interview op de All-In Podcast aangegeven dat hij gelooft dat toezichthouders bezig zijn om crypto effectief uit de Verenigde Staten schoppen.

Palihapitiya zei dat toezichthouders, waaronder de Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities Exchange en Commission (SEC), vastbesloten zijn om achter de ontluikende industrie aan te gaan. Volgens de miljardair vormt crypto nu zo’n bedreiging voor de overheid en het huidige financiële systeem dat regelgevers er alles aan doen om het het land uit te drijven. Hij zei het volgende:

“Crypto is dood in Amerika. Je liet Gensler zelfs crypto de schuld geven van de bankencrisis. Dus de autoriteiten van de Verenigde Staten hebben hun wapens stevig op crypto gericht…

Ik denk gewoon dat zij waarschijnlijk degenen waren die het meest bedreigend waren voor het establishment, en zij waren degenen die, in alle eerlijkheid tegenover de toezichthouders, de grenzen meer verlegden dan welke andere sector van de startende economie dan ook. Dus daar betalen ze nu de prijs voor. De rekening is voor hen opeisbaar.”

Palihapitiya bekritiseerde ook de SEC omdat ze het Coinbase moeilijk hebben gemaakt, ook al probeert de cryptocurrency-beurs volgens de regels te spelen. De durfkapitalist benadrukte dat de failliete cryptobeurs FTX het dichtst in de buurt kwam van de goedkeuring van de hoogste regelgevende instantie. Hij beschreef het als volgt:

“Coinbase speelde volgens de regels, stond in de rij, probeerde de juiste dingen te doen. Het lijkt erop dat bij elke stap, alles van de samenstelling van het bestuur tot de samenstelling van de uitvoerende macht, tot hoe ze proberen om te gaan met de toezichthouders, ze waarschijnlijk het verst verwijderd waren van het verkrijgen van een licentie. Degene die het dichtst in de buurt kwam, was degene die het meest frauduleus was, namelijk FTX. Hoe is dat mogelijk?”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!