Taylor Swift weigerde sponsoringsaanbod van FTX

Taylor Swift, een popicoon en 12-voudig winnaar van de Grammy Award, heeft naar verluidt een sponsoringsaanbod van $100 miljoen van de nu failliete cryptocurrency exchange FTX afgewezen vanwege zorgen over niet-geregistreerde effecten. Een aantal FTX-beroemdheden die als promotors optraden, waaronder Shaquille O’Neal (Shaq), Tom Brady en Larry David, worden momenteel geconfronteerd met een class action-rechtszaak.

Taylor Swift vermeed samenwerking met FTX

Taylor Swift, een beroemde zanger-songwriter die 12 Grammy Awards heeft gewonnen uit 46 nominaties, deed naar verluidt een grondig onderzoek naar de nu failliete cryptocurrency exchange FTX en wees een sponsoringsvoorstel af van voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried. FTX heeft in november vorig jaar faillissement aangevraagd.

Adam Moskowitz, een van de advocaten die een class-action-rechtszaak van $5 miljoen leidt tegen 16 beroemdheden die als promotors optraden voor FTX, onthulde tijdens een aflevering van de Block’s Scoop-podcast dat Swift de stap heeft genomen om haar advocaat te raadplegen toen ze door SBF werd benaderd, in tegenstelling tot andere beroemdheden die in FTX hebben geïnvesteerd.

In onze ontdekking vroeg Taylor Swift eigenlijk aan haar advocaat:

“Kun je me vertellen dat dit geen niet-geregistreerde effecten zijn?'”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Dit betekent dat Taylor Swift haar advocaat raadpleegde over haar zorgen over niet-geregistreerde effecten in plaats van direct aan de FTX-vertegenwoordigers te vragen.

Bankman-Fried, die in de VS wordt geconfronteerd met meerdere fraude-aanklachten, zou naar verluidt agressief hebben gelobbyd voor een partnerschap met Swift. Het partnerschap zou het failliete cryptobedrijf meer dan $100 miljoen hebben gekost gedurende drie jaar.

Beroemdheden hebben een Ponzi-scheme gepromoot

Moskowitz, samen met voormalig Weinstein-advocaat David Boies, diende een class-action-rechtszaak in Florida in waarin werd beweerd dat de beroemdheden die FTX promootte een “Ponzi-scheme” hebben gepromoot, wat “duizenden, zo niet miljoenen, consumenten in het hele land” heeft beïnvloed. Shaquille O’Neal (ook bekend als Shaq), Tom Brady en Larry David zijn enkele van de FTX-promotors die geconfronteerd worden met een class action-rechtszaak die door Moskowitz is aangespannen voor het promoten van de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Als reactie op hoe Swift betrokkenheid met FTX vermeed, tweette Tesla- en Twitter-CEO Elon Musk, die ook een aanbod van Bankman-Fried afwees toen de voormalige FTX-executive wilde investeren in Twitter, woensdag:

“Ik ben niet verbaasd. Taylor is slim en haar vader is een goed aangeschreven investment banker.”

Scott Kingsley Swift, de vader van Taylor, richtte de Swift Group op, een wealth management en financieel adviesbedrijf dat deel uitmaakt van Merrill Lynch, een Bank of America-bedrijf. Taylor heeft op verschillende momenten in het verleden haar bezorgdheid geuit over de verantwoordelijkheid van bedrijven en hun transparantie over financiële kwesties. In 2018 nam Swift het op tegen Spotify vanwege het lage royalty-tarief voor artiesten en riep ze op tot verandering in de muziekindustrie. Het lijkt erop dat Swift dezelfde zorgen had over FTX en haar beslissing om het sponsoringsvoorstel af te wijzen toont aan dat ze zich bewust is van de risico’s die gepaard gaan met het promoten van ongeregistreerde effecten en haar imago als artiest wil beschermen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!