CryptoCoinTalk: Bitcoin op cruciaal punt. Gaan we sterkte tonen of zakken we een heel stuk dieper?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Daar waar de traditionele markten momenteel wat lijken te kwakkelen heeft ook Bitcoin (BTC) en crypto het moeilijker. Dit komt mede doordat de dollar weer licht is aangetrokken. Maar bij Bitcoin is het natuurlijk ook gewoon niet geheel onlogisch nu de prijs in vrij kort tijdsbestek met meer dan 100% is gestegen en vol in resistance loopt. Een pullback mag dus gewoon!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek:

Op de weekgrafiek is goed te zien hoe de prijs vol in resistance loopt. De wekelijkse supply op $32.450-$29.250 is het meest significante prijspunt om te doorbreken. Als de bulls daar doorheen weten te komen zijn de bulls bijna niet meer af te stoppen en liggen er veel hogere prijzen in het verschiet. We mogen gerust een stap terug doen, waarbij ik het liefst zie dat we geen wekelijkse candle closes onder de $25.200 krijgen.

Bron: TradingView

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

4-uur-grafiek

Ik denk dat heel veel mensen hier op de higher low anticiperen. Funding is nog steeds positief en dat betekent dat het loont om short te zitten. De kans op een flush lager is vrij groot, ook omdat de dollar die push omhoog lijkt te willen maken. Als we de demand op $27958-$27777 gaan verliezen kun je een flinke toename in momentum omlaag verwachten. Dan staan we vrij vlot op $26.474 en wellicht lager. Ik zelf doe hier helemaal niets. Ik wacht gewoon rustig af tot we duidelijkere prijsactie krijgen om mee te werken. Idealiter gaat de dollar wederom omrollen. Dat zou vertrouwen geven voor de bulls. Bij lokale bullish prijsactie ben ik geïnteresseerd in het spelen van eventuele longs.

Bron: TradingView

1-uur-grafiek

Ik neig meer naar het flush scenario, maar zo lang de prijs op support ligt en de gevormde bullish divergence vasthoudt is er nog altijd een reële kans voor bulls om iets terug te doen. Bij een lokale higher high kun je daarna op de higher low gaan kijken naar een entry.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers laat short term zwakte zien, maar als we verder uitzoomen zien we dat dat helemaal niet gek is. Een terugtest mag gerust na een stijging van meer dan 100%. Wat we overigens niet willen zien is het verliezen van key levels ($25.200). Zo lang we dat niet doen blijft de macro bias bullish. Fijn weekend!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!