Dogecoin heeft zijn bodem bereikt en lijkt klaar om te stijgen, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Kaleo, met ruim 575.000 volgers op Twitter, heeft aangegeven dat ’s werelds grootste meme-cryptocurrency, Dogecoin (DOGE), eindelijk zijn bodem heeft bereikt en klaar lijkt om te stijgen.

De pseudonieme analist ging verder met stellen dat de meme-altcoin met hondenthema een prijsstijging van ongeveer 15% zou kunnen zien ten opzichte van de huidige waarde. Hij tweette het onderstaande:

De cryptohandelaar gaf op woensdag aan dat de Dogecoin koers eindelijk zijn bodem bereikt heeft op een prijs van $0,0815. Hij plaatste de onderstaande grafiek:

Bron: Twitter Kaleo

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Zijn grafiek laat zien dat DOGE naar boven uitbreekt uit een dalend driehoekspatroon, wat duidt op een bullish omkeertrend. Hij voorspelt dan ook een grote bounce vanaf het $0,0815 level. Hij zei het volgende:

“Het ziet er echter klaar uit voor een snelle bounce vanaf hier.”

Kaleo gaf aan dat de Dogecoin koers op het punt staat het niveau van $0,100 te bereiken als het uit het dalende trendlijnweerstandsniveau van 0,0873 kan breken. Hij beschreef het als volgt:

“Breken we boven de streep en we zullen snel terug naar tien cent racen.”

Eerder deze maand steeg DOGE met meer dan 30% om het niveau van $0,0100 te bereiken toen de beroemdste supporter van Dogecoin, tech-miljardair Elon Musk, het pictogram van Twitter veranderde in het DOGE-logo.

Die DOGE-piek was echter van korte duur. Toen Musk een paar dagen later het logo van Twitter terugbracht naar zijn iconische blauwe vogel, gaf het meme-cryptocurrency zijn winst weer snel op.

Dogecoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $0,0870, een stijging van bijna 6% in de afgelopen 24 uur. DOGE is momenteel de achtste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!