Nederlandse analist PlanB zegt dat Bitcoin in het vroege stadium van een bullmarkt zit

De inmiddels alom bekende Nederlandse kwantitatieve analist PlanB heeft onlangs aan zijn ruim 1,8 miljoen volgers op Twitter aangegeven dat hij denkt dat Bitcoin (BTC) aan het begin staat van een nieuwe bullmarkt.

Volgens een grafiek gedeeld door de cryptostrateeg, is Bitcoin sinds begin 2023 uit het late bearmarktstadium en bevindt de koningsmunt zich nu in bull-territorium. Hij tweette het volgende:

“Ik denk dat dit kleurenschema beter is omdat het overeenkomt met groene en rode kaarsen in Bitcoin bull- en bearmarkten?

Fase 1: vroege bull <- we zijn hier (blauw)
Fase 2: late bull (groen)
Fase 3: vroege bear (geel)
Fase 4: late bear (rood)”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Kijkend naar de technische kenmerken van Bitcoin, benadrukte tevens PlanB dat de relatieve sterkte-indicator (RSI) ook suggereert dat BTC in een bullmarkt zit. In zijn nieuwe strategiesessie vertelde de kwantitatieve analist dat de momentumindicator boven het niveau van 50 zweeft, wat volgens hem historisch gezien het begin markeerde van een nieuwe bull-cyclus.

Bron: PlanB YouTube

“Wat je historisch gezien ziet als Bitcoin het 50 plus RSI-gebied betreedt… het gaat door, de trend gaat door en een volgende bullmarkt begint.”

PlanB reageerde ook op de critici van zijn stock-to-flow (S2F) handelsmodel, dat probeert de prestaties van een activum te voorspellen op basis van het idee dat de prijs stijgt naarmate het activum schaarser wordt.

Tijdens de laatste bull-cyclus gebruikte PlanB het S2F-model om te voorspellen dat BTC rond de $288.000 zal uitkomen. Deze voorspelling kwam uiteraard niet uit, echter PlanB gaf aan dat de S2F nog steeds geldig blijft, ook al bereikte BTC in 2021 een top van ongeveer $69.000. Hij gaf aan dat de fundamenten van Bitcoin uiteindelijk de prijs van BTC naar grotere hoogten zullen stuwen. Hij zei het volgende:

“Zeggen dat het S2F-model ‘fout/ongeldig/kapot’ is, betekent dat je denkt dat BTC-prijspompen na halveringen van 2012, 2016, 2020 (rode pijlen) toeval zijn, willekeurig, niet gerelateerd aan halveringen.

Mogelijk, maar ik ben het er niet mee eens: naar mijn mening zijn de limiet van 21 miljoen, het leveringsschema en de vierjarige halveringscyclus fundamenteel voor de BTC-prijs. 2024 zal het leren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!