Glassnode: 50% van circulerend aanbod BTC twee jaar niet aangeraakt

Meer dan de helft van de Bitcoin (BTC) die in omloop zijn, zijn twee jaar lang niet aangeraakt, volgens gegevens van het crypto-analyseplatform Glassnode. Op 10 april benadrukte crypto-influencer Anthony Pompliano dat 53% van de circulerende voorraad van Bitcoin in de afgelopen twee jaar inactief is geweest. Pompliano merkte op dat dit een nieuw record is voor deze specifieke metric die door het gegevensplatform wordt gevolgd. Hij gaf het volgende aan in een tweet:

“Meer dan 1 op de 2 Bitcoin in omloop is in de afgelopen 2 jaar niet verplaatst. We hebben vandaag een nieuw record bereikt van 53%.”

Daarnaast wees de crypto-ondernemer ook op andere metrieken zoals Bitcoin, die in 5 en 10 jaar niet zijn verplaatst. Volgens de gegevens is bijna 29% van de circulerende voorraad van Bitcoin in de afgelopen vijf jaar niet verplaatst, wat neerkomt op meer dan 5,6 miljoen BTC, ter waarde van ongeveer $158 miljard op het moment van schrijven.

Binnen het decennium zijn ongeveer 2,7 miljoen BTC, ter waarde van $76 miljard, niet aangeraakt. Pompliano merkte op dat deze Bitcoin potentieel verloren kunnen zijn of in handen zijn van de meest disciplineerde investeerders ter wereld.

Sommige community-leden geloven dat de gegevens betekenen dat degenen die vasthouden Bitcoin kochten toen het op een all-time high was en wachten op het juiste moment om te verkopen. Op 10 april 2021 handelde BTC namelijk boven de $60.000.

Ondertussen stond het trefwoord Bitcoin recentelijk bovenaan de lijst van meest populaire zoektermen in de Verenigde Staten, wat suggereert dat Amerikanen de laatste tijd nieuwsgierig zijn geweest naar Bitcoin. De term overtrof andere trending trefwoorden, zoals de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en de Amerikaanse zanger Elvis Presley.

De toename van Amerikaanse zoekinteresse voor Bitcoin volgt op een aankondiging van de Amerikaanse Federal Reserve waarin de lancering van het FedNow-betalingssysteem wordt bevestigd. Op 16 maart zei de Amerikaanse regering dat het instant-betalingsplatform in juli zal worden gelanceerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!