Bitcoin breekt uit boven de $30.000, wat volgt er voor Bitcoin?

Met het succesvol doorbreken van een belangrijk psychologisch niveau van $30.000 heeft Bitcoin (BTC) voldaan aan de verwachtingen van cryptocurrency analisten die eerder voorspelden. Er werd namelijk voorspelt dat de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie een dergelijke beweging zou kunnen maken, waardoor meer optimisme ontstaat dat er een bullish voortzetting op komst is.

Het was gisteravond dat Bitcoin voor het eerst sinds juni 2022 verhandelde tegen de prijs van boven de $30.000, met een stijging van ruim 6% op de dag en een toename van 7% in de afgelopen week. Als er wordt gekeken naar het maandelijkse verschil in prijs van Bitcoin, staat het percentage op ruim 46%.

Opvallend genoeg had de populaire crypto-analist Moustache één week voor deze doorbraak al een ‘goed teken’ opgemerkt, waarbij hij opmerkte dat Bitcoin ‘opnieuw een wekelijkse sluiting boven de steekproefperiode in de Gaussian Channel’ had. Hij voorspelde dat $30.000 of meer ‘slechts een kwestie van tijd’ was.

Vlak voor de meest recente uitbraak had Moustache op 10 april opnieuw deze analyse bevestigd, waarbij hij betoogde dat de activiteiten van Bitcoin op dat moment ‘heel erg leken op consolidatie voor meer upside’, waarbij hij “30k+ voor BTC’ zag zolang de zwarte lijn standhield.

Stockmoney Lizards publiceerde daarnaast een grafiek waarin de recente uitbraak werd vergeleken met de prijs actie van Bitcoin in 2019, toen het digitale actief als een raket omhoog ging met 150% nadat de weerstandslijn werd doorbroken in mei. Mocht de geschiedenis zich herhalen, zou de bull-run wel door kunnen gaan tot het niveau tussen de $45.000 en $47.000.

Interessant genoeg had dezelfde analist eerder al een vergelijking gemaakt tussen de bewegingen van Bitcoin in 2021-2023 en die in de periode 2017-2022, waarbij hij suggereerde dat er een sterke kans was dat het zou oplopen tot $47.000 in de komende maanden.

Gezien de recente explosieve groei van de adoptie van Bitcoin, waarbij bijna 1 miljoen mensen minstens één BTC hebben, en het feit dat Bitcoin de vijf belangrijkste indexen in het eerste kwartaal van 2023 met 170% heeft overtroffen, lijken de kansen sterk in het voordeel van Bitcoin te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!