Analist: Bitcoin gaat niet naar de $1.000.000

Een nauwlettende crypto-analist voorspelt een implosie voor Bitcoin (BTC) en altcoins, omdat hij gelooft dat er een recessie en een ineenstorting van de aandelenmarkt op komst zijn.

In een nieuwe strategische sessie vertelt Nicholas Merten, de presentator van DataDash, zijn 511.000 abonnees op YouTube dat Bitcoin-bulls wedden op een aanhoudende rally na de prestaties van BTC aan het begin van het jaar.

Merten zegt echter dat crypto waarschijnlijk aan het einde van zijn rally zit, omdat hij gelooft dat de Federal Reserve niet de omstandigheden zal creëren die nodig zijn om een nieuwe bullmarkt te starten:

“De focus waarop veel bulls wedden, namelijk dat de Fed de dag gaat redden en alles weer gaat stijgen en een nieuwe bullmarkt gaat versnellen … De Fed zal niet in staat zijn om het soort risk-on gedrag te stimuleren dat je ziet in een typische bullmarkt, vooral niet in alternatieve activa zoals altcoins die zeker riskant zijn. Dit vertelt mij niet dat de markten klaar zijn om een langdurige uptrend te ondersteunen. Als er iets is, vertelt dit mij dat we een vrij opgeblazen opluchtingsrally hebben doorgemaakt die waarschijnlijk zal vervagen in de komende weken en maanden.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Merten gaat verder en zegt dat beleggers een aankomende recessie moeten verwachten en voorzichtig moeten zijn met verhalen die draaien om BTC die stijgt naar $1 miljoen vanwege een ineenstorting van de economie:

“Het enige verhaal waar mensen enthousiast over zijn, is AI (kunstmatige intelligentie), die zeker vooruitgang heeft geboekt, maar de komende jaren geen winst zal maken, specifiek kapitaal zal verbranden in een omgeving van krapte, potentiële recessie in de komende maanden.

Ik kan echt niet op deze weddenschappen inzetten … Ik weet dat veel mensen, mensen kunnen overtuigen door te zeggen: ‘Bitcoin gaat naar $1 miljoen, het systeem gaat instorten …’

Als jullie wat blootstelling willen, als jullie jullie rijkdom willen beschermen, heb je alleen fractionele blootstelling nodig. Je hoeft niet volledig in iets te investeren. Je zult nog steeds geweldige rendementen behalen en jezelf beschermen en je kernrijkdom beschermen als het hele systeem instort.”

De analist zegt ook dat de Amerikaanse aandelenmarkt een belangrijk weerstandsniveau nadert, wat erop wijst dat een aanzienlijke correctie in zicht is:

“Helaas ziet het er hier niet goed uit, mensen. Sinds januari 2022, rond dezelfde tijd dat we de rode flip op Bitcoin kregen, kunnen we zien dat de rode weerstandsbalk een goede maatstaf is geweest. Wanneer de prijs dicht bij deze range komt, binnen de rode band, is het tijd om je klaar te maken om short te gaan. We zijn al relatief dicht bij deze band.”

Bron: Nicholas Merten/YouTube

Bitcoin wordt verhandeld voor $28.015 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!