Glassnode: Bitcoin klaar voor grote sprong

Meerdere on-chain metrics lijken bullish te zijn voor Bitcoin (BTC), terwijl BTC zijwaarts blijft bewegen, volgens analysebedrijf Glassnode.

De afgelopen weken heeft de Bitcoin-prijs verschillende pieken en dalen gekend, maar over het algemeen is de cryptocurrency zijwaarts blijven bewegen. Ondanks deze relatieve stabiliteit, zijn er verschillende on-chain metrics die suggereren dat Bitcoin klaar is voor een bullish run.

Glassnode, een bedrijf dat zich richt op het analyseren van on-chain metrics voor cryptocurrency, heeft onlangs verschillende positieve ontwikkelingen opgemerkt. Zo is de hash rate van Bitcoin, een maatstaf voor de verwerkingskracht van het netwerk, weer aan het stijgen na een dip in maart.

Zo vertelt het analysebedrijf:

“Momenteel overtreft het 90-daagse [eenvoudig voortschrijdend gemiddelde] voor fees het jaargemiddelde, wat suggereert dat er nieuwe vraag op de markt komt.”

Bron: Glassnode/Twitter

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Daarnaast is het aantal actieve Bitcoin-adressen toegenomen, wat duidt op een groeiende interesse in de cryptocurrency. Zo merkt Glassnode op dat het aantal niet-zero Bitcoin-adressen naar een recordhoogte van ongeveer 45,5 miljoen is gestegen:

“Dit suggereert dat de mate van on-chain activiteit momenteel verbetert.”

Bron: Glassnode/Twitter

Een andere belangrijk statistiek die Glassnode in de gaten houdt, is de Bitcoin MVRV Z-Score. Dit is een maatstaf voor de winstgevendheid van Bitcoin-investeringen, en volgens Glassnode is deze metric momenteel bullish. Dit suggereert dat Bitcoin-investeerders momenteel veel winst maken, wat kan leiden tot een stijging van de vraag naar de cryptocurrency.

Hierover meldt het bedrijf:

“Dit is de eerste keer dat deze ratio negatief is in vijf weken, en is eigenlijk een goed teken dat de FOMO’ers [fear of missing out] de rally opgeven.”

Bron: Glassnode/Twitter

Over het geheel genomen zijn er verschillende on-chain metrics die suggereren dat Bitcoin klaar is voor een bullish run, ondanks de zijwaartse beweging van de prijs. Het blijft echter belangrijk om te onthouden dat de cryptocurrency-markt volatiel is en dat prijzen snel kunnen veranderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!