Binance verboden om derivaten aan te bieden in Australië

De bezorgdheid over de regelgeving rond de activiteiten van Binance lijkt toe te nemen, aangezien de belangrijkste effectenregulator van Australië gisteren aankondigde dat het de derivatenlicentie van de Australische tak van de cryptocurrency-beurs verscheurd heeft.

Volgens een persbericht van de Australian Securities and Investment Commission (ASIC) is de derivatenlicentie van Oztures Trading Pty Ltd, die officieel bekend staat als een Australian Financial Services (AFS)-licentie, ingetrokken. Oztures Trading exploiteert Binance Australia Derivatives in het land.

De effectentoezichthouder verklaarde dat het besluit om de derivatenlicentie van Binance in te trekken, werd genomen na een gerichte beoordeling van de financiële dienstverlening in Australië. De beoordeling was gericht op onder meer de classificatie van particuliere en groothandelsklanten door de cryptocurrency-beiurs, evenals de mate van schade voor consumenten. De volledige beoordeling is echter nog in volle gang. ASIC-voorzitter, Joe Longo, zei hierover:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“Het is van cruciaal belang dat AFS-licentiehouders particuliere en groothandelsklanten classificeren in overeenstemming met de wet. Particuliere klanten die handelen in crypto-derivaten krijgen belangrijke rechten en consumentenbescherming onder de wetten op financiële dienstverlening in Australië, inclusief toegang tot externe geschillenbeslechting via de Australian Financial Complaints Authority.”

Volgens de voorwaarden van de annulering zullen de gebruikers van Binance Australia na 14 april 2023 geen nieuwe derivatenposities op het platform meer kunnen openen. De effectentoezichthouder heeft de cryptobeurs tevens bevolen om alle openstaande derivatenposities op 21 april 2023 te sluiten.

De Australian Securities and Investment Commission citeerde in haar persbericht de rechtszaak van de Commodities and Futures Exchange Commission (CFTC) tegen Binance. De toezichthouder haalde ook wettelijke waarschuwingen en acties aan van andere toezichthouders, waaronder de Britse Financial Conduct Authority, de Monetary Authority of Singapore en de Ontario Securities Commission.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!