Binance CEO pleit voor meer gedecentraliseerde beurzen

De CEO van Binance, ’s werelds grootste gecentraliseerde cryptocurrency-beurs op basis van volume, heeft onlangs op Twitter een opvallende uitspraak gedaan. Hij riep namelijk om voor meer gedecentraliseerde cryptocurrency-beurzen (DEX).

In een recente thread zei Changpeng Zhao, CEO van Binance, dat hoewel DEX’s gebrekkig kunnen zijn en hij een enorme gecentraliseerde cryptobeurs (CEX) beheert, hij gelooft dat gedecentraliseerde platforms precies zijn wat de industrie nodig heeft. Hij tweette het volgende:

“We hebben meer DEX’s nodig. PancakeSwap heeft de meeste gebruikers. Uniswap heeft het grootste deel van de TVL [totale waarde vergrendeld]. Dat is nog steeds ’te gecentraliseerd’… (ik weet het, het is raar dat dit vanuit mij komt), maar we hebben meer opties nodig.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Zhao ging verder in op de suggestie dat Binance een soort hybride platform zou moeten creëren dat de zelfbewaring van DEX’s zou combineren met de liquiditeit en prestaties van CEX’s.

Volgens Zhao zou een dergelijke taak “gemakkelijker gezegd dan gedaan” zijn, aangezien de blockchain-technologie momenteel de vereiste doorvoer mist. Hij gaf het onderstaande aan:

“‘Makkelijker gezegd dan gedaan.’ We moeten ook zorgen voor fondszekerheid. Ervoor zorgen dat de tegenpartij van de transactie wordt betaald en dat niemand het systeem kan oplichten, dwz real-time afwikkelingen. Die blockchain-doorvoer is er gewoon nog niet.”

In reactie op een gebruiker die zei dat populaire gedecentraliseerde beurzen, zoals PancakeSwap, veiliger lijken in vergelijking met de nieuwe, merkte Zhao op dat DEXen problemen kunnen krijgen met hacks en exploits.

“Ja, een DEX wordt ook gehackt, code-exploits, enz.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!