Rekt waarschuwt voor mogelijke bearish omkeerstructuur voor BTC

Een veel gevolgde analist heeft een waarschuwing afgegeven aan investeerders van Bitcoin (BTC) dat de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie mogelijk enkele dagen verwijderd is van een groot verkoopevenement. Pseudonieme analist Rekt vertelde namelijk aan zijn 342.300 Twitter-volgers dat Bitcoin nog steeds zijn diagonale weerstand respecteert en op korte termijn een bearish prijsactie zou kunnen zien.

Volgens Rekt kan de onmogelijkheid van Bitcoin-bulls om BTC hoger te duwen een teken zijn dat de koning van de crypto’s zich opmaakt voor een aanzienlijke terugval. Rekt gaf het volgende aan bij zijn grafiek:

“BTC blijft worstelen met de weerstand van de hogere hoogte (zwart).

BTC zal niet-trendmatig blijven terwijl het consolideert tussen de weerstand van de hogere hoogte en de groene ondersteuning op $27.000.

Een daling naar groen kan snel plaatsvinden.

Als dat gebeurt -> bevestigd diepere terugtrekking.”

Rekt waarschuwde ook dat Bitcoin een bearish omkeerstructuur begint te vormen op de daggrafiek. Volgens de grafiek van de analist zou een doorbraak van de ondersteuning rond $27.000 het omkeringspatroon kunnen bevestigen. Hij zei het onderstaande:

“Dubbele toppen van BTC hebben de neiging om symmetrische patronen te zijn.

Het eerste deel van het patroon vormde zich binnen 10 dagen.

Op dit moment heeft het tweede deel van het patroon zich gevormd binnen zeven dagen.

De volgende paar dagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of een dubbele top volledig wordt gevormd.”

De crypto-strateeg presenteerde ook de mogelijkheid dat BTC zijn marktstructuur van 2015 weerspiegelt toen het een diepe correctie zag na het opnieuw testen van een bear-market-resistance tot support. Als de Bitcoin geschiedenis zich herhaalt, zegt de analist dat de terugval het begin kan zijn van een sterke uptrend. Hij zei:

“Historisch gezien volgde er na het doorbreken van de macro-downtrend van BTC een macro-uptrend.

In 2015 was er echter eerst een BTC-herstest van de downtrend voordat de upside plaatsvond.

Als er deze april of mei een dip plaatsvindt, kan het een van de laatste bezoeken onder ~$25.000 zijn gedurende enkele maanden.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $28.290 met een stijging van een half procent op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!