Burry ziet Buy-the-dip-strategie van de huidige generatie als bullish

Michael Burry, een bekende belegger en hedgefondsmanager, heeft onlangs een verklaring afgelegd waarin hij de unieke aard van de huidige marktomgeving benadrukt. Hij wees erop dat er sinds de jaren 1920 geen generatie is geweest die zo toegewijd is aan de ‘Buy the dip’ (BTFD) strategie als degene die we vandaag de dag zien.

Deze strategie, die inhoudt dat activa worden gekocht tijdens tijdelijke marktdalingen, heeft sinds het begin van de 20e eeuw de grootste winsten opgeleverd voor beleggers. In eenvoudige termen moedigt de BTFD-strategie beleggers aan om marktdalingen te zien als kansen om meer van een activum te accumuleren tegen een lagere prijs, met de verwachting dat het activum uiteindelijk zal herstellen en in waarde zal stijgen. Deze aanpak heeft de afgelopen jaren veel tractie gekregen onder beleggers, met name in de context van de sterke prestaties van de S&P 500-index. Burry gaf het onderstaande aan:

“Er is sinds de jaren 1920 geen BTFD-generatie zoals de huidige. Gefeliciteerd.”

Volgens gegevens van Bloomberg is de BTFD-strategie sinds de jaren 1920 zeer lucratief gebleken voor beleggers, waarbij het kopen van de S&P 500-index tijdens terugtrekkingen een van de meest winstgevende strategieën van de afgelopen eeuw is gebleken.

Dit suggereert dat de huidige generatie beleggers zeer succesvol is geweest in het benutten van marktfluctuaties en het profiteren hiervan. Interessant is dat Burry ook heeft toegegeven dat hij fout zat toen hij zijn volgers in februari adviseerde te verkopen. Normaal gesproken wordt de Buy the Dip-strategie aanbevolen voor beginnende beleggers die niet in staat zijn om geavanceerde macro-economische rapporten te volgen of technische analyse te leren. Het is echter een efficiënte strategie gebleken voor degenen die bereid zijn activa te accumuleren in plaats van te proberen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!